Опозиція буде вимагати відставки уряду Азарова

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.12.2010 22:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12410

Платою за ганебну податкову реформу має бути відставка Миколи Азарова.

Про це заявив сьогодні під час візиту до Івано-Франківська виказав лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук, повідомила прес-служба партії.

«Європейська партія України в чергове вимушена заявити, що так звана податкова реформа фактично провалена. Часткове задоволення інтересів малих підприємців, що вилилося в збереження існуючих правил, не забезпечило гарантії тим, хто працює за спрощеною системою оподаткування. Цілком не зрозуміло, якою буде їх доля через два місяці. Ініційована Президентом підготовка нового податкового законодавства для малого та середнього бізнесу знову відбувається за закритими дверима тими ж людьми, котрі готували і сам Податковий кодекс. Відтак не має ніякого сумніву щодо змісту цього законодавства – нічого позитивного для людей воно не матиме», - наголосив він.

«Разом з тим, ми не можемо заперечувати того факту, що застосування Януковичем права вето до Податкового кодексу - це перемога підприємців. Однак мусимо нагадати, що вето – це тільки одна з вимог мітингувальників. Друга вимога – притягнення до відповідальності всіх тих, хто розбурхав суспільство й вивів людей у морози на всі майдани країни. Президент повинен використати свої можливості й звільнити тих, хто був причетний до написання так званого Податкового кодексу. В іншому випадку ми мусимо підтримати ініціативну групу підприємців щодо проведення всеукраїнського референдуму про відставку парламенту, уряду і Президента», - зауважив народний депутат.

Микола Катеринчук вважає, що «чинна влада вже достатньо себе скомпрометувала і заслуговує на жорстку реакцію зі сторони суспільства». «Я сам був свідком безпрецедентного випадку, коли силоміць знищували наметове містечко підприємців на Майдані незалежності під наглядом сотень озброєних співробітників міліції. Мирне зібрання протестуючих, котрі відповідно до чинної Конституції відстоювали власні права та свободи, брутально розігнали», - розповів Микола Катеринчук.

«Ми підтримуємо рішення підприємців, котрі впродовж багатоденних мітингів протесту проти нових податкових правил окрім економічних вимог вдалися й до політичного підтексту акцій. Коли влада не чує вимог простих людей, вона має нести політичну відповідальність за власні дії, а саме - піти у відставку. Якщо цього не роблять добровільно, знайдуться ті хто їм допоможе це зробити», - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.