Українська опозиція перемовляється про об’єднання

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.12.2010 22:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12411

Опозиційні політичні сили України почали консультації щодо об’єднання.

Про це повідомив у середу на прес-конференції в Івано-Франківську лідер Європейської партії України, народний депутат Микола Катеринчук.

"Європейська партія України разом із Громадянською позицією Гриценка розпочала цей процес, і ми проводимо консультації з усіма політичними силами, включаючи Свободу, включаючи Батьківщину, включаючи УНП, За Україну!, Українську платформу, тобто всіх тих, хто заявив про свою опозиційність", - сказав він.

Катеринчук вважає об'єднавчий процес завданням "важким, але єдино можливим".

"Ми розуміємо, що зупинити цей каток донецьких можливо тільки об'єднавшись, і тому цей процес, скажімо, приймає вже свої організаційні форми, і завтра буде вже зустріч між більшістю лідерів, які готові до цього об'єднавчого процесу, включаючи і Яценюка", - розповів нардеп .

На його думку, нині опозиційні сили представлені досить виразно в суспільстві.

"І більшість громадян України цілком справедливо вимагають не стільки того об'єднання, скільки об'єднання дій опозиційних сил у напрямку захисту демократичних свобод, як у підприємницькій діяльності, так і в свободі слова, так і в питаннях зміни виборчого законодавства", - наголосив Катеринчук.

Як повідомлялося, раніше лідер Громадянської позиції Анатолій Гриценко допускав об'єднання опозиційних сил після місцевих виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.