На Банковій пояснили: Інститут національної пам’яті буде президентським

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 9.12.2010 13:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12418

Заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман називає спекуляціями твердження, що Інститут національної пам’яті буде ліквідовано, і заявляє, що він продовжить свою діяльність у статусі президентської структури.

Про це Герман заявила кореспонденту УНІАН.

«Інститут національної пам’яті отримає статус президентської структури. Щодо цього найближчим часом буде виданий відповідний Указ Президента», - повідомила вона.

Тому, наголосила Герман, «будь-які твердження про те, що Інститут національної пам’яті зникне, це є абсолютними спекуляціями».

Як повідомлялося раніше, Янукович має намір в рамках адмінреформи ліквідувати Інститут національної пам’яті, який, серед іншого, опікувався дослідженням та висвітленням тем українського національно-визвольного руху, радянських репресій та голодоморів.

Джерело Радіо Свобода в Адміністрації Президента повідомило, що Інститут національної пам’яті має втратити свій статус, однак залишиться одним із найкраще фінансованих державних підрозділів. Але центральним органом влади він уже не буде, – розповідали в президентській Адміністрації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.