На Банковій пояснили суть перших кроків Президента у проведенні адміністративної реформи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.12.2010 10:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12422

9 грудня Президент України дав старт першому етапу адмінреформи, яка стане важливою складовою загальноадміністративної реформи.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

Ця реформа передбачає суттєві зміни в структурі виконавчої влади. Всього визначено 6 типів центральних органів виконавчої влади: Міністерство, Служба, Інспекція, Агентство, незалежні регулятори і органи зі спеціальним статусом. З 112 органів центральної виконавчої влади створено 63. З них 16 міністерств, 28 служб, 13 агентств і 7 інспекцій.

Президент України рекомендує реформувати Кабінет Міністрів як в частині уряду, так і в частині Секретаріату, який забезпечує діяльність КМУ. З 36 до 18 зменшилась кількість членів Кабінету Міністрів. Кількість працівників КМУ (1174 особи) буде скорочено більш, ніж на половину. Зміниться система управління міністерствами.

Вводиться посада керівника апарату – заступника Міністра. При цьому у Міністра залишається два заступники з політичним статусом.

Одночасно починає реформуватися державна служба України. Президент готує до подання до ВР проекти законів про Державну службу, про Центральні органи виконавчої влади, про Національні регулятори, а також зміни до закону про Кабінет Міністрів України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.