Традиційна імітація реформи. Кадрові перестановки показують, хто і як впливає на гаранта

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 10.12.2010 10:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12424

Президент Віктор Янукович провів перерозподіл повноважень між різними групами впливу всередині власної команди.

Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Ростислав Павленко, коментуючи серію указів щодо структури та кадрового складу центральних органів виконавчої влади.

«Ми бачимо, радше тут може йтися про певний перерозподіл впливів між різними групами всередині Кабінету Міністрів: позбуваються «попутників», віддаються цілі сектори в руки тих осіб, які вважаються довіреними. З іншого боку, можна говорити про зменшення питомої ваги певних груп. Наприклад, пан Сафіуллін, який раніше очолював Міністерство молоді і спорту, був зараз виведений за межі. Тобто, можна говорити про певне послаблення групи Колесникова», – сказав директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Ростислав Павленко.

Експерт також відзначив, що віце-прем’єр Сергій Тігіпко не отримав того, на що сподівався. Призначення міністром соціальної політики може змусити його вдаватися до непопулярних кроків.

«Щодо соціальної політики, то там йдеться не так про проведення реформ, скільки здійснення системи розподілу пільг, контролю за ними і подібні речі, які є дуже складними і дуже непопулярними, і здійснювати які дуже важко», – відзначив в ефірі Радіо Свобода Ростислав Павленко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.