Тимошенко пішла у прем’єри, щоб завадити дерибану Януковича

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.12.2010 11:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12427

Екс-прем’єр-міністр України, лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко в інтерв’ю журналу Корреспондент розповіла про помилки, яких вона допустила під час свого прем’єрства.

"Я не вважаю останні п'ять років після помаранчевої революції успішними. З цих п'яти років я ніби ривками перебувала на посаді прем'єр-міністра і перебувала при повному саботажі і при повній ізоляції тих інструментів, які можуть реальні реформи проводити", - заявила Тимошенко.

"Це більшість в парламенті, і це підтримка президента. Тому останні п'ять років не успішні. Країна не отримала справжніх реформ, не створила справжньої демократії. Я вважаю, це програні п'ять років. Тому я не кажу про те, що ми чимось пишаємося , - я кажу, що я свою роботу робила чесно", - зазначила вона.

Вона також назвала свою головну помилку. "Якщо говорити про помилки, то я назву основну. Розуміючи, що Ющенка після обрання на посаду президента усиновила олігархія, і він перетворився на Кучму-2, не потрібно було йти вдруге на посаду прем'єр-міністра в 2007 році. Я повинна була передбачати, що вони не дадуть мені провести в країні справжні перетворення і спробують дискредитувати, саботувати мою роботу. Якщо політик, йдучи у владу, не має інструментів проведення реформ, туди ходити не можна", - зауважила Тимошенко.

Вона також розповіла, чому вдруге погодилася очолити уряд України. "Тоді я це робила для того, щоб можна було все-таки прибрати команду Януковича, яка тоді вже ділила шельфи Чорного моря, ділила добро країни між собою. Але цього не треба було робити заради стратегії. Я тут допустилася стратегічної помилки. Думаю, інших серйозних, вагомих помилок, крім тієї, що я назвала, напевно, немає", - заявила вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.