Справа Гонгадзе. Пшонка знає за що вбили журналіста

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.12.2010 12:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12428

У слідства у справі про вбивство Георгія Гонгадзе є докази того, що журналіст був убитий у зв’язку з його професійною й громадською діяльністю.

Про це заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка в інтерв'ю газеті "Сєгодня", коментуючи припущення Олександра Мороза про те, що Гонгадзе міг не поділити з якимсь політиком дівчину.

"Ну, це точка зору Олександра Олександровича (Мороза). А у слідства є докази того, що Гонгадзе був убитий у зв'язку з його професійною й громадською діяльністю", - сказав генпрокурор.

Пшонка зазначив, що слідство у справі Олексія Пукача, якого обвинувачують у навмисному вбивстві Гонгадзе за змовою з групою осіб, "уклалося в процесуальний термін, і матеріали будуть спрямовані до суду".

"Всі клопотання, які надійшли, розглянуті. По них прийняті відповідні постанови. Де справа буде слухатися, у якому режимі - вирішуватиме суд", - сказав генпрокурор.

"У справі є матеріали із грифом "Таємно". Вони стосуються, зокрема, осіб, які здійснювали зовнішнє спостереження за Гонгадзе, знищення документів, які свідчать про стеження за журналістом. У цій частині суд, мабуть, ухвалить рішення щодо розгляду справи в закритому режимі. Інше може слухатися й відкрито", - зазначив він.

Пшонка підтвердив, що в матеріалах, які будуть спрямовані до суду, "містяться свідчення Пукача й інші докази того, що такі вказівки надходили від (покійного екс-голови МВС) Кравченка".

На запитання, який у Кравченка був мотив убивства Гонгадзе, генпрокурор відповів: "Мотив міг бути. Але не будемо заглиблюватися в тонкощі кримінальної справи".

"Убивство зроблене за змовою групою осіб і Юрій Кравченко - у цій змові", - сказав Пшонка.

Коментуючи появу в інтернеті роздруківок свідчень Пукача, де говориться, що йому Кравченко нібито розповідав про те, що до справи причетний Леонід Кучма й Володимир Литвин, генпрокурор сказав: "Це може бути лінією захисту Пукача. Будемо досліджувати тільки ті обставини, які можуть лягти в основу доказів".

На запитання, чи фігурують у рамках кримінальної справи згадані вище люди, Пшонка відповів: "Зараз завершене слідство про вбивство Гонгадзе, у якому фігурує Пукач. Але є ще одна справа, яка стосується замовників убивства журналіста. І вона розслідується досі. Там опрацьовуються всі версії".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.