У справі про отруєння Ющенка вперше допитали Сацюка

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 10.12.2010 12:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12429

Новий генпрокурор Віктор Пшонка в інтерв’ю газеті “Сєгодня” повідомив, що у справі про отруєння Ющенка вперше допитали колишннього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Віктор Ющенко на дачі у Володимира Сацюка у момент отруєння

Сацюка, на чиїй дачі 5 вересня 2004 року відбулася та вечеря, в ході якої Ющенко був отруєний, днями допитали в Москві. У присутності представників української Генпрокуратури і за її дорученням його офіційно допитували слідчі Генпрокуратури Росії. Він дав свідчення. Які саме, Пшонка не сказав. Повідомив лише, що це був перший допит чиновника в рамках справи щодо отруєння Ющенка. Раніше він Генпрокуратурою не допитувався.

Стацюка допитали як свідка, оскільки у нього ніколи не було іншого процесуального статусу - ані підозрюваного, ані обвинувачуваного у цій кримінальній справі. У розшук він також не оголошувався.

Раніше Володимиром Сацюком озвучувалася версія про те, що ніякого отруєння Ющенка взагалі не було. Подібну версію він висунув і зараз. Але уточнив ряд епізодів і обставин, дуже важливих для слідства, яких раніше правоохоронні органи не мали.

Пшонка зауважив, що для того, щоб остаточно в усьому розібратися, слідству потрібні повторні зразки крові Ющенка. Прокуратура направила Віктору Андрійовичу три листи з пропозицією повторно здати аналізи. Його довірена особа заявила, що він згоден. Проте самих аналізів ще немає.

Генпрокурор зазначив, що в процесі попереднього відбору, зберігання і транспортування результатів аналізів було допущено ряд порушень. Наприклад, пробірки зі зразками не були належним чином опломбовані, що, у свою чергу, не виключало доступу до них сторонніх. Були й інші питання. На жаль, вони відкриті і сьогодні. Відповіді на них повинна знайти нинішня слідча група Володимира Проскурника.

Ще не зрозуміло, чи дадуть свідчення Сацюка справі новий поворот, і слідство теж прийде до висновку про відсутність отруєння.

Якщо отруєння не було, необхідні незаперечні докази цього. І відповідь на наступне питання: а що ж було? - підкреслив Герпрокурор.

Пшонка також повідомив, що слідство продовжить шукати замовників вбивства Гонгадзе навіть після того, як справу Пукача піде до суду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.