Перша “леді” Росії показала Європі високу російську культуру-мультуру

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 10.12.2010 12:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12430

Перша леді Росії, продемонструвавши імперське чванство, за один день поставила Брюгге з ніг на голову і створила найбільшу незручність за багато років.

Поки президент Росії Дмітрій Медвєдєв був в Брюсселі на саміті Євросоюзу, його дружина Світлана відвідала з "туристичним" візитом мальовниче місто Брюгге. За підсумками бельгійська преса вибухнула обуреними статтями, лейтмотивом яких стала така фраза: "Перша леді Росії за один день поставила Брюгге з ніг на голову і створила найбільшу незручність за багато років".

З самого початку візит Медвєдєвої почався погано для місцевої влади. О 15:40 її чекали в ратуші для зустрічі з мером Патріком Менартом. Була проведена ретельна підготовка, прийняті безпрецедентні заходи безпеки - зокрема, охорона перевірила всі входи і виходи.

Однак у призначений час дружина російського президента на червоній килимовій доріжці для почесних гостей так і не з'явилася. Градоначальнику довелося прочекати її цілих дві години. Більш того, від російської делегації в ратуші почули образливе пояснення: мовляв, Світлані Медвєдєвій потрібно було відпочити, а потім пообідати.

Пізніше, під час спілкування з мером Брюгге, перша леді проявила крайню недипломатичність і навіть невихованість. Менарт привітав її з перемогою Росії у конкурсі за право приймати чемпіонат світу з футболу в 2018 році, на що вона заявила: "Переможець отримує все". Це звучало особливо нетактовно, враховуючи, що Бельгія була однією з суперниць Росії в цій гонці.

Після ратуші дружина президента РФ попрямувала в одну з головних визначних пам'яток Брюгге - каплицю Святої Крові, де спостерігала за різдвяною виставою. Вона бажала неодмінно потрапити туди за півхвилини до півночі, щоб побачити різдвяні вогні. Крім того, на її вимогу з Антверпена привезли російського священика.

Програму візиту Медвєдєвої, крім відвідування ратуші і каплиці, тримали в найсуворішому секреті. Тому не дивно, як доводилося нелегко тим магазинах, музеям і ресторанах, яких сповіщали безпосередньо перед приїздом першої леді Росії. Але і це було ще не найбільшим занепокоєнням.

Бельгійців також потряс шопінг першої леді. Магазин мережив Rococo існує в Брюгге більше 20 років, але, мабуть, вперше його співробітникам довелося так довго пояснювати клієнту очевидні речі. Прибувши туди, Мєдвєдєва показала очима на шарф у віконній вітрині. "Але це ексклюзивне мереживо XVIII століття, унікальна і безцінна матерія, - розповіла власниця магазину. - Я не могла продати його ні за яких обставин". Переконувати дружину президента було важко. "Я розумію", - нарешті сказала вона, що принесло продавцям невимовне полегшення.

Потім настала черга Choco-Story - Музею шоколаду в Брюгге. Його персонал, як і мер, витратив на очікування високої візітерші кілька годин. Особливо вразила співробітників велика кількість охоронців - їх було аж 20, і вели вони себе дуже неспокійно. У музеї Медвєдєва купила джин і шоколадну помадку, і подарувала у відповідь російський шоколад.

Наступними "жертвами" примх першої леді Росії стали бельгійські ресторани. Для Медвєдєвої та її оточення замовили стіл на 20 персон в тризірковому Karmeliet. Але в результаті ніхто туди не з'явився, і адміністрацію про це навіть не попередили. Як з'ясувалося, дружина президента в останню хвилину передумала і віддала перевагу ресторану Duc de Bourgogne на березі каналу.

Цьому закладу теж довелося несолодко. Як розповідає персонал, меню довелося приносити шість-сім разів. Мєдвєдєва змінювала замовлення вже в процесі приготування страв, а іноді і після того, як їжу приносили. А її охорона поскаржилася, що рушники в туалеті "не в порядку". Ні подібної поведінки, ні таких зауважень на свою адресу адміністрація ніколи раніше не бачила і не чула.

Лише пізно ввечері дружина російського Президента повернулася назад в Hilton Hotel в Брюсселі. Вона напевно навіть не знає, чого вартував її візит одному з найкрасивіших міст Європи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.