Організаторам Майдану активно шиють кримінал

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.12.2010 13:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12431

Одного з організаторів акцій підприємців Олександра Данилюка викликають на допит до міліції.

Олександр Данилюк під час мітингу підприємців біля Адміністрації Президента (Данилюк ліворуч від нардепа Волинця, який виступає перед підприємцями).

Данилюка викликано на 15 годину п’ятниці до Департаменту карного розшуку за адресою вулиця Володимирська, 15, повідомляє "Спільна справа".

Активіст даватиме свідчення у кримінальній справі, що була порушена за ст.264 ККУ – "Організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях".

За словами Данилюка, міліція постійно тероризує його батьків.

Так, повістку на допит приніс до батьків у четвер близько 21.30 капітан Олексій Сирецький.

"Довів до сліз маму, тиснучи на неї з вимогою негайно знайти сина. Поводився дуже грубо. Коли Олександр зателефонував йому, довго відмовлявся представлятися, хамив. Лише після профілактичної розмови з основ поведінки працівника міліції та екскурсу в законодавство, назвався й повідомив, що приніс повістку від слідчого Саперовича", - розповів він.

Данилюк вбачає в таких діях "різновид зумисного й цілком незаконного тиску на нього особисто".

Як відомо, Данилюк вже допитувався у понеділок у міському УБОЗі по справі, порушеній за статтею, що передбачає покарання за умисне пошкодження державного майна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.