Шпигунський скрипт виявив любителів онлайн-порно

Автор/джерело -  © “МедіаБізнес”



Дата публiкацiї - 11.12.2010 00:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12441

Багато веб-сайтів потай відстежують, на які ще ресурси заходять їх відвідувачі, встановили американські дослідники.

Дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго повідомили про скрипт, який вбудовується в код сайту і дозволяє дізнатися, на які інші ресурси заходять користувачі. Про це повідомляє Forbes.

Скрипт не здатний проглянути всю історію відвідувань браузера, проте з його допомогою можна дізнатися, чи був користувач на конкретних сайтах. Список сайтів складається під кожен ресурс окремо.

Власники сайту можуть використовувати інформацію про те, де ще бувають їхні відвідувачі, у власних цілях. Так вони можуть виявити своїх основних конкурентів або вирішити, де ефективніше розмістити рекламу.

Скрипт-шпигун виявили на 46 популярних сайтах. Серед них - порноресурс YouPorn, який займає 72 місце в рейтингу Alexa, а також новинні, розважальні та фінансові сайти. Власників YouPorn цікавить, перш за все, на які інші порносайти заходять їх відвідувачі.

Скрипт не працює в браузерах Chrome і Safari, а також в останній версії Firefox. Користувачі Internet Explorer 8, щоб стати «невидимими», повинні включити в себе режим Private Browsing.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.