Антипремію “Будяк-2010” отримали Могильов, Хорошковський та Кернес

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 11.12.2010 01:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12444

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, голова СБУ Валерій Хорошковський і мер Харкова Геннадій Кернес посіли призові місця антипремії за порушення прав людини Української Гельсінської спілки з прав людини “Будяк року-2010”.

Переможці антипремії “Будяк-2010”

"Ми просто вказуємо на такі будяки, які необхідно виполювати, оскільки вони, насправді, не просто заважають нам жити, вони заважають нам розвиватися", - сказав виконавчий директор Українського Гельсінського союзу з прав людини Володимир Яворський.

Чотирьох переможців антипремії обрала конкурсна комісія, що складається з журналістів, представників громадських організацій і правозахисників. "Золотий будяк" присудили Могильову, який посів перше місце "за свідому політику зневаги до прав людини і засадничих свобод".

Друге місце здобув Хорошковський у номінації "використання спецслужб для системного обмеження громадянських прав". Третє місце розділили мер Харкова Кернес і суддя Дзержинського районного суду Харкова Сергій Лазюк "за порушення права на мирний протест під час захисту громадськістю харківського міського парку ім.Горького".

Всього на премію було номіновано 7 осіб, серед яких міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, прем'єр-міністр України Микола Азаров і Адміністрація президента України.

В Українській Гельсінській спілці з прав людини повідомили, що якщо лауреати відмовляться особисто отримати антипремію, то грамоту і чортополох відправлять їм поштою.

Торік Української Гельсінської спілка також вручала антипремію за порушення прав людини. "Будяк року - 2009" дістався шести лауреатам - Верховному суду України, міністрові внутрішніх справ Юрієві Луценку, Національній експертній комісії з питань захисту суспільної моралі, міському голові Харкова Михайлу Добкіну, Сіверськодонецькій міській раді та Одеському міському голові Едуарду Гурвіцу.

У 2008-му такої нагороди були удостоєні президент Віктор Ющенко, фракція БЮТ та генпрокурор Олександр Медведько.

У свою чергу, "Будяк року-2007" отримали мер Києва Леонід Черновецький ("за незаконне обмеження свободи пересування"), Генеральна прокуратура України ("за абсолютну бездіяльність у випадку порушення прав людини"), перший заступник голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Микола Ільтяй ("за незаконне насильство щодо засуджених").


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.