Янукович дав відмашку дерибану державних стратегічних підприємств

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.12.2010 03:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12446

Президент зняв заборону на приватизацію Одеського припортового заводу, “Турбоатому”, енергогенеруючих та інших компаній, чим підтримав рішення РНБО.

Налітайте пацани, - Лідєр дав добро!

Президент Віктор Янукович відмінив заборону на приватизацію , Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, заводу "Турбоатом", а також енергогенеруючих компаній "Дніпроенерго", "Центренерго", "Західенерго" і "Донбасенерго", повідомляє ТСН.ua.

З під заборони на приватизацію також вийшли Феодосійська суднобудівельна компанія “Море” і проектно-конструкторський інститут атомного і енергетичного насособудування.

Про це йдеться в указі № 1118 від 10 грудня. Цим указом глава держави ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 22 жовтня "Про ситуацію у сфері приватизації державного майна".

Цим рішенням РНБО відмінила своє рішення від 16 травня 2008 року Питання Фонду державного майна України, введеного в дію указом Віктора Ющенка, який у той час обіймав посаду президента ( № 449 від 16 травня 2008 року) про заборону приватизації вказаних підприємств.

РНБО мотивувала відміну такої заборони потребою у забезпеченні економічної безпеки країни, стабілізації державних фінансів і створення умов для економічного зростання.

Окрім цього, рада прийняла рішення про відновлення приватизаційних процесів для виконання державного бюджету на 2010 рік у частині надходжень від приватизації державного майна.

РНБО також констатувала необхідність оновлення механізмів держрегулювання і формування узгодженої держполітики у сфері приватизації, а також вдосконалення законодавчого забезпечення приватизації держмайна.

Як повідомлялося, у травні 2008 року Ющенко заборонив приватизацію ОПЗ, КГЗКОРу, "Турбоатому", "Дніпроенерго", "Центренерго", "Західенерго" і "Донбасенерго".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.