Україна для людей. У столиці подорожчав проїзд у маршрутках

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 13.12.2010 10:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12450

Столичні перевізники, не запитавши дозволу влади, з 11 грудня підняли ціни до верхньої межі “вилки” на тариф - до 2,5 гривень.

Інша частина маршруток збирається зробити теж саме з вівторка, 14 грудня. Крім того, про намір підняти ціни, заявили столичні таксисти.

Перевізники підняли ціни на найдешевших маршрутах на 50 коп. Наприклад, з 11 грудня проїзд на маршрутах № 230 (вул. Ірпінська-вул.Хрещатик), № 189 (вул.Володимирська -вул. Ірпінська), № 414 (вул.Будищанська-вул.Сосюри) і № 445 (вул.Попудренка-пр.Бажана) коштує 2,50 грн., № 510 (вул. Чорнобильська-вул.Булгакова) і № 589 (вул. Бориспільська-м".Дарниця") - 2 грн., а № 418 (вул. Лісківська-"Даринок") - 1,75 грн. А з вівторка, 14 грудня, квиток на маршрут №188 (м."Нивки"-ул.Симиренка) обійдеться в 2,50 грн. Нагадаємо, в межах "вилки", затвердженої Київрадою (1грн. - 2,5 грн.), маршруточники можуть самостійно підвищувати ціну, не погоджуючи тариф з владою, але повідомляти їх.

Як розповіли в Київраді, 9 грудня три компанія-перевізники, які обслуговують ці маршрути, подали обгрунтування на те, щоб підвищити ціни на 20 маршрутах. Правда, за словами голови транспортної комісії Дмитра Олійника, Київрада поки що не розглянула заявку. "Я розумію їх аргументи - дорожчає паливо, акумулятори. Отже комісія не буде проти", - вважає Олійник.

Інші перевізники неофіційно розповіли, що до кінця року піднімуть ціни ще на 11 маршрутах, але поки що проїзд залишиться у рамках 2 грн. 50 коп., адже інакше все ж доведеться дочекатися "добро" від мерії. Подорожчають ті маршрути, які зараз в межах 1 грн. 25 коп., - 2 грн. "В 2011 році ціни однозначно виростуть, орієнтовно, до 3-4 грн. Але коли саме виросте проїзд, на скільки і на яких маршрутах, вирішуватиметься 17 грудня, на річних зборах компаній-перевізників", - розказало джерело.

Глава КМДА Олександр Попов сказав, що це для нього неприємна новина. "Ми розберемося з приватниками. Я працюватиму над тим, щоб вони не піднімали тариф. Комунальні маршрути ціни не піднімуть (це приблизно половина маршрутів. - ред.) ", - повідомив Попов.

Не відстають від маршруточников і столичні таксі. Ще у кінці листопада багато фірм таксі в Києві підняли ціни, в середньому, на 5-10 грн. Інші обіцяють підняти після Нового року. Причина проста: ріст цін на паливо. Як результат, якщо раніше вартість поїздки на таксі в межах міста на відстань приблизно в 10 км обходилася в 30-45 грн., то тепер - 40-60 грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.