ДАІ має намір ввести нову систему штрафів

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 13.12.2010 11:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12452

Якщо сьогодні строгість покарання за порушення правил дорожнього руху визначає інспектор, то новий адміністративний кодекс, адаптований під Європу, передбачає єдиний штраф.

Крім того, в документі, над яким зараз працюють Мін'юст, Мінтранс і МВС, прописана диференційована відповідальність в залежності від категорій авто. Найсуворіше покарання передбачається для водіїв небезпечних вантажів.

Згідно з новими правилами вводиться і градація покарань за перевищення швидкості: до 10 км / год, від 10 до 30 км / год, від 30 до 50 км / год і вище. Також на суму покарання буде впливати і категорія авто. Оновлений документ також буде включати окремий пункт спеціально для гонщиків і організаторів перегонів.

"Хочемо заспокоїти водіїв: ми не говоримо про підвищення сум штрафів по всіх порушеннях. Штрафи будуть підвищені в основному за грубі порушення. Такі, як переїзд залізничних переїздів, керування авто у нетверезому стані, перевищення швидкості. Наша мета - зробити адміністративний кодекс більш ефективним і поліпшити безпеки на дорогах", - заявив Євген Кравець, начальник прес-служби департаменту ДАІ України.

Нагадаємо, нещодавно даїшників наділили додатковими повноваженнями. А ще у ДАІ стурбовані тим, що лише 70% оштрафованих автолюбителів справно оплачують квитанції. Тому незабаром в українських автолюбителів будуть забирати права в заставу – до моменту оплати штрафу за порушення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.