Литвин пропонує ухвалювати бюджет за окремою процедурою

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 13.12.2010 12:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12455

У Верховній Раді у вівторок, 14 листопада, має відбутися подання Кабінетом міністрів проекту державного бюджету на 2011 рік та його прийняття у першому читанні.

Про це у понеділок, 13 грудня, під час засідання погоджувальної ради заявив голова Ради Володимир Литвин.

Він нагадав, що 10 грудня проект державного бюджету надійшов до парламенту. Спікер зазначив, що через пропущені терміни Рада має прийняти окреме рішення щодо процедури розгляду та ухвалення проекту державного бюджету.

За словами Литвина, після того, як проект буде прийнятий у першому читанні, до 19 грудня депутати, комітети та фракції повинні подати свої пропозиції до законопроекту для розгляду його у другому читанні.

При цьому, додав глава парламенту, до 22 грудня комітет Ради з питань бюджету та Кабміну повинні підготувати даний законопроект до другого читання.

Голова парламенту зазначив, що до 24 грудня Рада повинна розглянути зазначений проект закону у другому читанні та прийняти в цілому.

«Ми повинні до нового року прийняти бюджет. У Верховній Раді з цього приводу має відбутися спокійна, професійна і об'єктивна розмова», — сказав Литвин.

Окрім того, за його словами, одночасно має бути прийнятий і закон про внесення змін до Бюджетного кодексу у зв'язку з прийняттям бюджету на 2011 рік.

Згідно з проектом держбюджету-2011, граничний рівень дефіциту становить 38,84 мільярда гривень, або 3,1% від прогнозованого ВВП (1253 мільярди гривень).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.