Тимошекно назвала проект бюджету від Азарова найгіршим за всю історію України

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.12.2010 13:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12456

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє, що уряд продемонстрував непрофесійність під час підготовки проекту Державного бюджету на 2011 рік.

"Це страшний бюджет, такого ще ніколи в країні за часи незалежності не було. Він приймається без програми соціально-економічного розвитку, без засад грошово-кредитної політики, без реальних макроекономічних показників", - сказала Тимошенко сьогодні журналістам у Верховній Раді.

За словами Тимошенко, завтра, 14 грудня, у Верховній Раді відбудеться розширене засідання Ради опозиції з питань бюджету за участю голів комітетів та заступників голів комітетів, що представляють опозицію. "Ми будемо надавати публічну оцінку цьому бюджету і, найголовніше, будемо давати професійні поради, як вийти з цього патового становища, тому що в такому вигляді бюджет для країни просто неприпустимий", - додала екс-прем'єр.

Раніше, 8 грудня Тимошенко наголосила, що проект Державного бюджету на 2011 рік сформовано в інтересах корупційних та тіньових структур, наближених до чинної влади України. "Це бюджет системної корупції, яка стала, по суті, державною ідеологією", - заявила вона.

Лідер партії "Батьківщина" також звернула увагу на те, що уряд порушив вимоги Конституції та законів України, оскільки вчасно не розробив проект держбюджету та не подав його на розгляд Верховної Ради.

Як відомо, уряд зобов'язаний розробити проект бюджету на наступний рік та направити його на розгляд Верховної Ради до 15 вересня. Уряд Миколи Азарова схвалив проект Держбюджету-2011 на засіданні 8 грудня, а 10 грудня відповідний законопроект надійшов до парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.