Луценко знає, хто на нього замовив кримінал

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.12.2010 15:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12475

Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко вважає, що замовником кримінальної справи проти нього є вищі посадові особи держави.

Про це повідомила прес-служба партії.

«Якщо бути точнішим, то це вище керівництво Донецької ОПГ, яка прийшла до влади в Україні», — заявив екс-міністр внутрішніх справ.

На думку про справжніх замовників Луценка наштовхнули зовнішні ознаки його справи — її розслідування було завершено за 40 днів, вона налічує 24 томи, а працювало над нею 11 слідчих з важливих і особливо важливих справ Генеральної прокуратури. «Такої групи я не пам’ятаю навіть у справах «Еліта-центру», Пукача, Зварила та інших резонансних справах. Тобто, я так розумію, що для керівництва Генеральної прокуратури ця справа була найрезонанснішою», — заявив він.

Лідер «НС» вважає, що цією справою нинішня влада переслідує три цілі. Перша: представники Донецького ОПГ зараз реалізовують свою помсту за ті роки, коли вони в страху чекали відповіді за свою дійсно бандитську діяльність. «Можу пред’явити внутрішні документи МВС, які свідчать про те, що серед депутатів Партії регіонів і вищого керівництва Партії регіонів є люди, причетні до бандитизму, до організованих злочинних угрупувань. З 90-х років обліки МВС свідчать про те, що це організована група, яка має на меті підпорядкувати собі всі фінанси держави, що мають принести їм максимальне збагачення», — вважає він.

Другим завдання, яке покладає влада на цю справу — продемонструвати через свою вертикаль для всіх інакомислячих, що буде з людиною, як не перестане говорити незручні для влади речі. Луценко нагадав, що вже після своєї відставки з посади міністра внутрішніх справ він не міг промовчати і заявляв про те, що за нової влади відпускаються на волю підозрювані і доведені у вбивстві, які є близькими родичами депутатів правлячої партії. «Влада таким чином демонструє, що кожен, хто не замовкне, буде сидіти, і не важливо — з підставами або без підстав, юридично досконало чи зовсім абсурдно, як в моєму випадку», — заявив Луценко.

Третя і найголовніша мета — влада хоче прибрати всіх конкурентів перед наступними виборами до Верховної Ради, оскільки особи, з яких не знята судимість, не мають права балотуватись на виборах. «Я маю інформацію, що в переліку осіб, які не мають допускатись до наступного парламенту, моє прізвище стоїть на другому місці після Тимошенко. Парламент, в якому не буде ні Тимошенко, ні Луценко, в якому буде зручна опозиція ультранаціоналістів і приручених опозиціонерів-економістів — голуба мрія «голубої» влади. Я переконаний, що моя справа направлена виключно на досягнення цих цілей», — вважає лідер «НС».

Луценко заявив, що в найближчий четвер Печерський районний суд Києва мав розглядати його скаргу на постанову про порушення кримінальної справи, при цьому Генпрокуратура вже неодноразово затягувала розгляд скарги. Зараз Генпрокуратура оперативно завершила слідство щоб унеможливити розгляд цієї скарги в суді і таким чином, позбавити його найменшої можливості добитись справедливості в суді ще на етапі досудового слідства.

Луценко зазначив, що остаточне звинувачення, яке йому було пред’явлене, передбачає покарання до 12 років позбавлення волі: «Це більше, ніж отримали вбивці Ґонгадзе, більше, ніж теоретично можуть отримати, але ще ніколи не отримували високопосадові розкрадачі державного майна, або хабарники, яких тисячами ловило МВС і точно так же тисячами відпускали наші колеги по правоохоронній діяльності».

В той же час лідер «Народної самооборони» назвав абсурдними всі звинувачення, які йому були пред’явлені. Він пояснив, що на будь-якому кадровому наказі стоїть не тільки підпис міністра, але й підписи першого заступника міністра, п’яти заступників міністра, начальників кадрової, юридичної та фінансової служб, тощо. В той же час слідчі намагаються довести, що всі дії підлеглих Луценка по підготовці наказу, за яким водієві міністра був некоректно нараховано трудовий стаж, відбувались начебто на підставі усної вказівки міністра. Але всі колишні підлеглі Юрія Луценка, які готували цей наказ, виявились невинними. «Важко перекласти юридичний маразм, який надрукувала група з 11 слідчих-«важняків», на загальнодоступну мову», — зазначив Луценко.

Луценко зазначив, що його ситуація обтяжена тим, що на посаді міністра МВС він намагався працювати чесно і ні з ким не «домовлявся». «Я не грав ні з ким у піддавки, у мене немає людей, яких я відпускав, а тепер вони мені допоможуть — таких людей немає. Я вважаю, що це правильно. В зв’язку з цим розраховувати я можу не на кулуарні домовленості з ініціаторами цієї справи, не на віддяку мені членів ОПГ за свою недоторканність, якої ніколи не було при мені ні в кого. Я можу розраховувати лише на чесний суд», — резюмував лідер «НС».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.