Армія наддержави. Як у Москві набирають рекрутів

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 14.12.2010 16:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12476

Щоб виконати план призову, у Москві влаштовують облави у студентських гуртожитках.

У вівторок, 14 грдня, близько шостої години (о п'ятій за Києвом) ранку до будівлі гуртожитку Московської Державної Консерваторії ім. П. І. Чайковського, що на Малій Грузинській вулиці, під'їхали автобуси із чоловіками у формі міліції і влаштували облаву на студентів денного відділення цього вищого музичного навчального закладу, щоб відправити їх до війська.

Завдання, яке виконували за чиєюсь вказівкою міліціонери - відловити якомога більше студентів, щоб відправити їх служити Росії, тобто провести рік в армії. На те, що студенти денного відділення, як це і диктує закон, мають відстрочку від служби в армії, правоохоронні органи не звернули уваги. У підсумку прямо з ліжок у військкомат під охороною по етапу були відправлені близько 50 студентів.

Як повідомив доцент московської консерваторії Кирило Рибаков, у зв'язку з беззаконням міліції до будівлі Тверського військкомату на Мантулінськая, 24, куди звезли затриманих студентів, в екстреному порядку прибула проректор з навчальної частини Консерваторії Лариса Слуцька. Однак ні її, ні адвоката, який прибув разом з нею для з'ясування причин затримання студентів, не пустили в будівлю військової частини.

До цього моменту п'ятьох студентів уже відправили в армію, інших тримають під замком, примушуючи підписувати видані на найближчі дні повістки.

"У 6 ранку в мою кімнату зайшли троє людей у формі, підняли з ліжка і зажадали показати їм паспорт, після чого документ забрали і наказали слідувати за ними під приводом постановки на облік у військкоматі", - розповів студент 2 курсу денного відділення Консерваторії Євген Бархатов.

Як тільки студентів доставили у військкомат, їх оперативно перевірила на придатність військова комісія. З тих учнів, які заявляли, що у них є відстрочка або вони визнані непридатними за станом здоров'я, комісія вимагала на місці пред'явити відповідні документи. Ті, хто такі документи пред'явити не міг (а не міг ніхто, тому що забирали студентів з ліжок), отримали повістки.

5 людей під погрозами кримінальними справами і обіцянками "відправити служити до чорта на роги" підписали повістки на завтрашній день. Інші студенти підписувати відмовляються і чекають, коли в ситуацію втрутиться керівництво Консерваторії.

Як заявив радіостанції піаніст, народний артист Росії Микола Петров, в курсі даної ситуації депутат, заступник голови комітету з безпеки Держдуми, генерал-полковник міліції у відставці Володимир Колесников. Він уже розмовляв із заступником міністра внутрішніх справ, і той заявив, що студентів "просто поставили на облік".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.