Москаля вже записали в антисиміти

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 24.10.2006 15:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1248

Голова постійної комісії Верховної ради Криму (ВР АРК) з депутатської етики, організації роботи ВР і засобів масової інформації Григорій Іоффе звинуватив постійного представника президента України в АРК Геннадія Москаля в антисемітизмі.

Таким чином Іоффе відреагував на ініціативу Москаля у разі потреби розіслати на івриті текст документа Національного центрального бюро Інтерполу, що підтверджує наявність ізраїльського паспорта у депутата ВС АРК Рувіма Аронова.

На думку Іоффе, в цьому питанні кримський парламент зіткнувся “з проявами елементів правового нігілізму з боку високопосадовця”.

Іоффе порадив постпредові послати документ Інтерполу в Комісію з питань громадянства при Президентові України. “Москаль і сам, образно кажучи, лізе поперед батька, тобто Президента, і нас туди ж штовхає”, - сказав Іоффе. При цьому він звинуватив Москаля в антисемітизмі. “Що вже зовсім вражає, так це антисемітський присмак всієї цієї затіяної метушні”, - сказав Іоффе.

З свого боку, коментуючи заяву Іоффе, Москаль сказав: “Який антисемітизм? У мене є документ Інтерполу на івриті і переклад з івриту. Я звинувачую Іоффе в антиросійській пропаганді, тому що він називає мене Москалем. Причому тут Комісія з питань громадянства при Президентові України? Припиняє повноваження депутатів Верховна рада Криму, а не комісія. Питання йде не про позбавлення Аронова громадянства, а про складання повноважень як депутата Верховної Ради”.

Нагадаємо, що Москаль звернувся у ВС Криму з проханням позбавити Рувіма Аронова депутатських повноважень. Приводом для звернення, за словами Москаля, стало проживання Аронова за межами України, що протирічить закону “Про вибори депутатів Верховної ради Автономної республіки Крим”.

Тим часом прес-служба депутатської групи “Крим”, в яку входить Рувім Аронов, повідомила, що він знаходиться в Ізраїлі на лікуванні і готується до операції, після якої повернеться на Україну і відповість на запитання правоохоронних органів.

Депутата ВР АРК і комерційного директора футбольного клубу “Таврія” Рувіма Аронова було оголошено у всеукраїнський розшук в середині серпня у зв’язку з розслідуванням справи банди “Башмаков”. За інформацією МВС, Аронов є одним з п’яти лідерів угрупування. Раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звернувся в Центральну виборчу комісію з проханням розглянути питання про позбавлення Аронова депутатського мандата.

Від “Аратти”: що вражає у всій цій історії із Рувімом Ароновим, так вперте небажання кримських нардепів, більшість із яких належать до регіоналів, розглядати очевидний факт порушення чинного законодавства по суті. Оскільки є документальні підтвердження подвійного громадянства надепа, то - це є свідченням буртального порушення Законів і Конституції України. І в чому тут антисимітизм? В тому, що Аронов громадянин Ізраїля, чи в тому, що громадянин Ізраїля не може бути нардепом в Україні? А може в тому, що відповідні служби Ізраїля відповіли на запит України на івріті? А може пан Іоффе вважає, що саме Москаль навернув Аронова у громадянство Ізраїля, познайомив із “Башмаками”, щоб тепер мати інформаційний привід?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.