Орли Могильова полюють на журналістів?

Автор/джерело -  © Телекритика



Дата публiкацiї - 14.12.2010 21:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12482

13 грудня бійці «Беркуту» перевірили документи і обшукали також головного редактора журналу «Корреспондент» Віталія Сича.

Про це він пише 14 грудня у своєму блозі.

«Затримали мене вчора ввечері міліціонери. На вулиці, прямо біля входу в офіс. Стояв я з колегою біля його машини у нас на парковці. Під'їхав джип "Беркута". Вийшли три хлопці, попросили в нас документи під приводом того, що "може я когось в цей момент замовляю», - розповів Сич.

«Оскільки я нічого не порушував, чинити опір я не став. Показав водійське посвідчення. І сказав, що журналіст, працюю прямо тут поруч. Якщо хочете, можемо зайти, буквально 50 метрів, покажу посвідчення», - пише журналіст.

«Зацікавили гроші в кишенях. Запитали, звідки, чому. Мої гроші, кажу. Їх таке пояснення не задовільнило. Чи не боїтеся гоп-стопу, запитали вони. За 14 років роботи журналістом це і був, власне, мій перший гоп-стоп. Попросили відкрити машину, щоб обшукати і її. Тут ми заперечили, що без власниці відкривати машину не варто. Власниця - моя сестра, вона працює у нас в компанії», - уточнив журналіст.

Власниця спустилася, відкрила машину, «беркутівці» перевірили багажник і бардачок. Лише після цього журналіста відпустили.

«На сайті "Беркуту" написано, що це підрозділ спеціального призначення. В чому це призначення, я тепер геть не розумію. Так само, як і те, чи можуть міліціонери без причини обшукувати на вулиці звичайних людей» - пише Сич.

«Телекритика» намагається отримати коментарі щодо деталей інциденту з Віталієм Сичем та правомірності дій працівників «Беркуту»

Як повідомлялося раніше, 13 грудня «Беркут» затримав телеведучого і журналіста Мустафу Найєма.

Від “Аратти”: Президент України Віктор Янукович назвав подібні дії міліції щодо журналістів неприпустимими.

Втім, це другий випадок за минулий день, який засвідчує, що спецпідрозділ МВС приділяє особливу "увагу" саме журналістам.

Ми не настільки наївні, аби припускати, що незаконні дії міліції щодо громадян, які працюють журналістами є особистою ініціативою рядових співробітників. Очевидно, це не співпадіння і не випадковість. Мабуть хтось таке завдання їм поставив. І оскільки "Беркут" - підрозділ центрального підпорядкування, то вірогідно, когось із вищого керівництва МВС невлаштовує, що журналісти сумлівно виконують свої обов'язки.

Втім, зачекаємо офіційної версії подій від ЦГЗ МВС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.