Влада намагається ізолювати потенційних лідерів опозиції?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.12.2010 12:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12495

Лідеру БЮТ Юлії Тимошенко арешт не загрожує.

Таку думку висловив політолог Михайло Погребинський газеті "Сєгодня", коментуючи порушення проти неї кримінальної справи.

"Мета - дискредитувати Юлію Володимирівну. Спочатку порушували справи проти її міністрів, так що зміна її статусу - логічне продовження. Але арешт їй не загрожує - це викличе хвилю співчуття і може навіть зміцнити її слабкі зараз позиції", - вважає він.

У свою чергу політолог Володимир Фесенко заявив: "До справи про Кіотський протокол прив'язалися тому, що до неї простіше всього пристебнути Юлію Тимошенко".

За його словами, Тимошенко вже намагалася очолити Майдан під час протестів проти ухвалення Податкового кодексу.

"Багатьох на Банковій це напружило. Правда, заарештовувати її було б великою помилкою - це тільки посилить її позиції. На Банковій це розуміють, але її спробують нейтралізувати за допомогою ГПУ, обмежити її в діях, підвісивши над нею дамоклів меч", - додав експерт.

Крім того, політолог Вадим Карасьов зазначив: "Гряде нова хвиля складних реформ, які будуть викликати соціальну напругу".

"Зважаючи на це владі важливо витіснити, покарати або навіть ізолювати політиків, які могли б очолити обурені маси і додати їхнім протестам політичну форму, наприклад, вимогу провести перевибори парламенту", - сказав він.

"Тому розпочаті справи стосовно Тимошенко, Шкіля (по ньому відновлено справу щодо акції "Україна без Кучми" десятирічної давності), Луценка", - упевнений Карасьов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.