Нардеп Доній не здивується реанімації кримінальних справ КДБ проти дисидентів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.12.2010 13:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12498

Олесь Доній вважає, що чинна влада вдається до політичних репресій і це видно на прикладі намагань відкрити кримінальну справу проти лідера «НС» Юрія Луценка. Але тепер влада пішла ще далі і вирішила реанімувати старі справі 10-річної давнини щодо акції «України без Кучми».

Мітинг Народного РУХу проти Союзного договору. 1990 рік.

«Оскільки при владі російські націоналісти, то все, що пов’язано з українською традицією, з українським рухом опору, для неї є неприйнятним. Ця влада зорієнтована лише на підтримку Росії і будь-яка боротьба за демократизацію, за свободу слова, за незалежну Україну нею сприймається зловороже», — вважає депутат, повідомляє прес-служба партії.

«За логікою речей, вони наступним кроком повинні реанімувати справи проти всіх очільників Народного Руху України і учасників руху опору за те, що вони розвалили Радянський Союз і боролись за незалежність України», — припустив Доній.

«Я не здивуюсь, якщо вони почнуть реанімувати і справи за перекриття руху транспорту в 90-91-х роках, коли ми водили демонстрації за незалежність України — бо з точки зору законності це ж було порушення громадського порядку. Але для влади це достатній привід, щоб зараз притягти опозицію», — вважає Доній.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.