Путін бачить щастя українців виключно у єепізації

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 16.12.2010 15:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12501

Прем’єр Російської Федерації Володимир Путін закликав Україну приєднатися до проекту Росії, Казахстану і Білорусі щодо інтеграції економік в рамках Митного союзу і створюваного Єдиного економічного простору.

"Якщо в тій чи іншій формі відбудеться приєднання України до цих інтеграційних процесів, то, звичайно, це буде потужним і важливим поштовхом до збереження цілих галузей економіки в Україні і допоможе підняти конкурентоспроможність багатьох наших підприємств", - сказав Путін під час щорічної телевізійної "прямої лінії".

"Але це вже суверенний вибір українського народу і сьогоднішнього українського керівництва", - зазначив він.

Росія, Казахстан і Білорусь створили цього року Митний союз. А з 1 січня мають намір запустити Єдиний економічний простір, який передбачає більш тісну інтеграцію економік.

Нагадаємо, Партія регіонів не виключає входження України до митного союзу з РФ, Білоруссю і Казахстаном.

"Нам необхідно вивчити детально цей напрямок, і ми ніколи не займаємося демагогією на відміну від Тимошенко. Можливо, це і реально. Необхідно дивитися вигоди і втрати для України від тієї чи іншої угоди та на підставі цього ухвалювати рішення", - сказав член Партії регіонів Олександ Єфремов.

Від “Аратти”: нагадаємо, що вперше про наміри приєднатися до ЄЕП заявив Президент Леонід Кучма під кінець другої каденції.

Тоді ж було оприлюднено статутні документи так званого єдиного економічного простору, згідно з якими закріплювалася фактична монополія Кремля на всі рішення та делегувалися у Москву частини своїх суверенних прав державами, членами утворення. Тобто, фактично під прапором ЄЕП, відтворюється СРСР з єдиним адміністративним центром у Москві.

Палким прихильником ідеї реставрації імперії, вже багато років є нинішній прем'єр Микола Азаров. Проте, навіть на початку цього року той самий прем'єр РФ Путін декілька разів заявляв, що ЄЕП для Росії не є актуальним.

Дивним чином ідея єепізації охопила керівні есендівські маси саме у підсумку візитів Януковича і Азарова у Кремль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.