Томенко написав у ГПУ про Табачника

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.12.2010 17:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12503

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко звернувся до Генерального прокурора України Віктора Пшонки щодо дій керівників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України стосовно працівників вищих навчальних закладів.

Зокрема, стосовно ситуації, яка склалася з обранням ректора Донецького національного університету, повідомляє прес-служба партії.

У своєму зверненні Томенко відзначив, що за інформацією багатьох ЗМІ, зокрема, інтернет-версії журналу «Відкритий урок: розробки, технології, досвід», заступник Міністра Євген Сулима разом із призначеним Міністерством виконуючим обов’язки ректора Донецького національного університету Петром Єгоровим чинили протизаконний тиск на деканів і проректорів університету з метою недопущення обрання ректором Юрія Лисенка. Окрім того, після того, як ректором був таки обраний Юрій Лисенко, на нього та інших працівників закладу правоохоронні органи та виконуючий обов’язки ректора зчинили справжню облаву.

Томенко наголосив, що це не перший випадок такого характеру. Він нагадав, що у пресі вже публікувалася інформація про незаконне вимагання Сулимою з ректорів вишів коштів на ремонт приміщення Міністерства. Про цей факт, зокрема, засвідчили колишні ректори Вінницького національного технічного університету Борис Мокін та Київського національного університету технологій та дизайну Олег Волков.

Звертаючись до Генерального прокурора, заступник Голови ВР попросив його вжити всіх необхідних заходів реагування для забезпечення дотримання прав працівників вищих навчальних закладів, припинення незаконних дій представників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та притягнення винних до відповідальності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.