Міліція затримала двох активістів Майдану підприємців

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 16.12.2010 20:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12504

Національна Координаційна рада підприємців України заявляє про затримання двох учасників акцій протесту проти набуття чинності Податкового кодексу.

Про це повідомляється на офіційному сайті Координаційної ради підприємців.

“Схоже на те, що влада збирається показово покарати учасників акції протесту проти Податкового кодексу, залякати громадян, щоб наступного разу вони на захист своїх прав не вийшли”, – йдеться у повідомленні.

За повідомленням, сьогодні близько 12.00 на київському ринку “Петрівка” міліція затримала Сергія Козака та Романа Сафанюка. Їм інкримінують несанкціоноване перекриття дороги (вул.Інституцька, перетин з Хрещатиком), яке за версією міліції відбулося 22 листопада, і за фактом якого порушено кримінальну справу.

За попередньою інформацією, повідомляє Коордрада підприємців, затриманих відвезли в приміщення Головного управління МВС України у Київській області.

“Ми закликаємо журналістів та небайдужих громадян подзвонити за телефонами 272-63-33, 278-40-22 (чергові), 272-62-31 (оперативний черговий ) і поцікавитися, де перебувають Козак та Сафанюк”, – йдеться у повідомленні.

Також на сайті повідомляється, що Сергію Костакову – іншому затриманому за участь в акціях протесту – ще 10 грудня без присутності адвокатів та родичів в суді було продовжено строк утримання в Лук’янівському СІЗО.

“Є небезпека, що до нього за цей час будуть застосовані тортури”, – вважають у коордраді.

В свою чергу у главку столичної міліції заперечують інформацію по те, що сьогодні на київському ринку «Петрівка» було затримано двох учасників акції протесту проти Податкового кодексу.

Про це повідомили у Центрі громадських зв’язків ГУ МВС України у м. Києві.

«Їх не затримували, їх доставили у слідче управління главку для надання пояснень як свідків у рамках розслідування фактової кримінальної справи по подіях 22 листопада. І вони дають свідчення як свідки, і їм ніхто нічого не інкримінує», - наголосили у ЦГЗ, зауваживши при цьому, що люди, які були встановлені за допомогою фото- та відеозображень під час подій 22 листопада, будуть також опитані у цій справі.

Від “Аратти”: наразі важко зрозумти, навіщо було до свідків застосовувати примусовий привід до слідчого?

Адже, якщо особа свідка встановлена, то, відповідно, встановлено його місце проживання, а відтак - немає проблем викликати до слідчого повісткою.

Тим паче, що згідно з процессуальних норм ст. 70 КПК України, примусовий привод застсовується у разі, якщо свідок незважає на повістки, які були надіслані до цього.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.