Водій загинув через патруль ДАІ, вимушено перебігаючи дорогу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.12.2010 03:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12508

Сумні наслідки скасування деяких нормативних документів, що регламентують діяльність підрозділів ДПС: на вулиці Заболотного в Києві машина на смерть збила водія, який повертався через 4 смуги в свій автомобіль з протоколом про штраф.

В «органах» не знайшли порушень в роботі даішників, які зупинили цю людину, повідомляє “Газета по-київськи”.

Нещастя сталося в ніч на середу в Голосіївському районі Києва. За однією з версій очевидців, о пів на четверту ранку на вулиці Заболотного інспектор ДАІ залишив автомобіль з одного боку дороги, а сам ловив на "фару" машини на протилежній, з боку Одеської площі. У цей час на радар попався «Фольксваген», водій якого перевищив швидкість.

Даішник повів водія через дорогу (пішохідного переходу в цьому місці не було) до патрульної машини для складання протоколу. Чоловік підписав документ і вирушив назад. Зробив кілька кроків і потрапив під колеса «Лади». Від отриманих травм водій помер до прибуття бригади швидкої. Як стало відомо «Газеті ...», загиблому 50 років, його звуть Микола Міцкевич, він не киянин. Сиротами залишилися двоє дітей.

З одного боку, він мав право не залишати машину - водій міг віддати документи і чекати складання протоколу. Але він вийшов з машини і разом з інспектором ДАІ перейшов на інший бік дороги, де стояла патрульна машина. Пішохідного переходу в тому місці не було - чотири смуги і подвійна осьова. Чому інспектори не залишили машину на тому ж боці, де ловили на "фару», - питання. Можливо, це була хитрість, спрямована на те, щоб зловити більше порушників швидкісного режиму, які здалеку не бачать поста ДАІ на своїй частині дороги.

У багатьох водіїв є підстави вважати, що патрулі ДАІ зупиняються в місцях, де ускладнюють рух і можуть спровокувати аварійну ситуацію. Вони не завжди стоять на складних ділянках, де потрібна їхня допомога в організації руху, зате завжди є там, де можна зловити за перевищення швидкості.

Офіційно в ДАІ утримувалися від коментарів з приводу того, що сталося, посилаючись на те, що слідство ще не закінчено. Але джерела «Газети ...» в МВС кажуть, що дорожню пригоду спишуть на збіг обставин. У всякому разі, службове розслідування з цього приводу поки не призначалося. Співробітники ДАІ стверджують, що зупинили водія, склали протокол і відпустили. А через дорогу його, мовляв, не штовхали.

Вина за цей інцидент, ймовірно, ляже на водія «Лади». Даішники кажуть, що у нього була надмірно затонована машина, навіть лобове скло обклеєне плівкою до половини.

Трагедія викликала бурю обурення: на автофорумах пригадали ситуації, коли автоінспектори зупиняли водіїв у місцях, де неможливо зупинитися, не створюючи перешкод іншим учасникам руху. На цей раз дії патруля ДАІ можна вважати непрямою причиною смерті водія. Щоб їх «не помітили», даішники залишили свою машину з іншого боку вулиці, змусивши жертву ДТП переходити через чотири смуги руху.

Від “Аратти”. Ще зовсім недавно патрулям дорожньо-патрульної служби заборонялося подібним чином влаштовувати "засідки" (подібні положення Наказу МВС від 21.05.2009 року № 466 були скасовані минулого місяця), але тепер в країні панують "чисто донецькі понятія" - як на автошляхах, так і найвищому законодавчому органі.

Глас народу

«Через цю дорогу взагалі переходити заборонено»

В інтернеті звинувачували в смерті водія співробітників ДАІ. Наводимо висловлювання з сайтів www.magnolia-tv.com, www.tsn.ua, mycityua.com в оригіналі.

Гість Ср, 15/12/2010 - 23:40
- Ох даішник і лось, через цю дорогу взагалі переходити заборонено, вона має 4 смуги і подвійну суцільну ... Я впевнений, що даішник як завжди змусив водія вийти з машини і перейти через дорогу в машину даішника, чим змусив його порушити правила перетину проїжджої частини.

Гість Ср, 15/12/2010 - 20:00
- Треба даішникам заборонити бігати через всю дорогу в гонитві за заробітком! Через них одна людина загинула, а в іншої - неприємності!

Гість Ср, 15/12/2010 - 19:11
- Аварія сталася о пів на четверту ранку ... Тому зміг зіграти фактор втоми водія ... А даішники повинні стояти в призначеному місці, а не на Окружній, де зазвичай всі менше 100 не їздять ...

111 15/12/2010 - 22:24
- А що коментувати? Людина загинула, даішник виконав свій план по протоколах. Такий тепер закон діє - сидіти в засідці, в кущах і зупиняти авто, дерти бабло і писати протоколи.

Федір 16/12/2010
Це мордато-пузата орда гірше монголо-татарської, жезл їм смугастий в горлянку, а лом розпечений в ... опу. Ющ коли б довів справу по розгону цієї шобла мав би шанс хоч на якусь пам'ять про себе. А так зібрали бабло бандюки з роздовбаних доріг занесли його діоксиновим пацанам і лопнув мильний міхур і знову здирачі і "беспредельщики" вийшли на війну з власним народом.

subcomisar 16/12/2010
Я сам колишня особа старшого начальницького складу органів внутрішніх справ (так юридично правильно називаються офіцери міліції), зараз я пенсіонер МВС України, однак я повністю підтримую ВСІХ авторів негативних коментарів стосовно співробітників міліції і ДАІ, зокрема! Підтримую навіть найгрубіші коменти на адресу ДАІ, тому що знаю їх усіх, так би мовити зсередини, всю глибинну компру щодо цих в кінець збожеволілих від повного абсурду корупції працівників міліції! Сам я в ДАІ ніколи, слава Богу, не служив, я служив у підрозділах, які ведуть оперативно-розшукову діяльність у сфері боротьби з корупцією та хабарництвом!

mycityua.com



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.