Після тривалої паузи МЗС України відреагувало на примітивний агітпроп Путіна

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.12.2010 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12519

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що усі народи колишнього СРСР можуть вважати себе переможцями у Великій Вітчизняній війні.

Про це в коментарі УНІАН сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він зазначив, що в МЗС офіційно не коментують висловлювання прем’єр-міністра Російської Федерації Владіміра Путіна про те, що Росія перемогла б у Великій Вітчизняній війні, навіть якби Україна не входила до складу Радянського Союзу.

“Що стосується оцінок Великої Вітчизняної війни, то тут позиція України чітка, зрозуміла і непохитна: У Великій Вітчизняній війні фашизм перемогли всі народи Радянського Союзу, і відтак всі вони є народами-переможцями. Ми вшановуємо всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни, незалежно від їх походження та національності. Вони здійснили спільний подвиг в ім’я нашої свободи”, - наголосив Волошин.

Як повідомлялося раніше, 16 грудня під час спілкування з росіянами в прямому ефірі Путін заявив, що Росія перемогла б у Великій Вітчизняній війні, навіть якби Україна не входила до складу Радянського Союзу.

«Тепер з приводу наших відносин з Україною. Я дозволю з вами не погодитися, коли ви зараз сказали, що якби ми були розділені, ми не перемогли б у війні. Ми все одно перемогли б, тому що ми країна переможців», - заявив Путін, відповідаючи на питання одного з росіян.

За його словами, статистика часів Другої світової війни свідчить, що найбільших втрат зазнала саме РРФСР – більше 70%. «Це означає, що війна виграна, не хочу нікого кривдити, за рахунок індустріальних ресурсів РФ. Це історичний факт, це все у документах», - сказав він.

За словами Путіна, це зовсім не зменшує значення у спільній перемозі республік колишнього Радянського Союзу.

Речник МЗС України Олександр Дикусаров сказав, що у Міністерства закордонних справ України поки немає позиції стосовно висловлювання Путіна про перемогу Росії у Великій Вітчизняній війні і без участі України.

Від “Аратти”: власне кажучи, ми й не мали жодного сумніву, в тому, що сучасна українська влада по-холопськи обітре публічний плювок кремлівського пана. Бо інакше не можна розцінити напівофіційний коментар посадовця МЗС в дусі реліктового інтернаціоналізму.

Ми не збираємося сперечатися з очевидним: на фронтах військових дій СРСР і Третього Рейху воювали представники всіх народів, яких "ощасливила" більшовицька імперія. Відповідно до цього, логічно, що всі, хто був у війську - вважаються переможцями, так само як і ті, хто воював у німецькому тилу у лавах антинацистського спротиву.

Проте, це стосується не тільки СРСР, а й всіх країн антигітлерівської коаліції. І це - справдливо й чесно.

Не чесно й не справдливо вважати переможцем когось одного, а надто - по кількості трупів співвітчизників. Цим пишалася тільки більшовицька пропаганда і славні чекісти. Бо інкше ніяк було виправдати масові репресії проти власного народу, які безперервно тривали як на фронті, так і у радянському тилу. Бо інкше довелося б і публічно говорити й про бездарність і професійну непридатність командного складу армії, а відтак і гнилість та не життєздатність самої людожерської державної системи.

А це означало б, що чекістові Путіну довелось би покаятися перед російськими народами за гріхи його контори. Проте, повторимо, справа не в ньому, а в тих, хто керує нами і дозволяє усіляким імпортнім чекістам публічно опльовувати гідність своїх виборців.

Кому служить українська влада?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.