ROSUKRENERGO НАЗВАЛО НОВУ ЦІНУ НА ГАЗ

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.10.2006 18:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1252

Трейдер “RosUkrEnergo” у 2007 році поставить “Укргаз-Енерго” не менше 55 млрд куб. м природного газу середньоазіатського походження за $130

Про це повідомляється у спільному прес-релізі “RosUkrEnergo” і “УкрГаз-Енерго”.

Сторони також погодили обсяги постачань природного газу на період 2008-2009 р.

Формування ціни на газ сторони здійснять, виходячи з економіки закупівель природного газу в країнах середньоазіатського регіону, відзначається у прес-релізі.

“RosUkrEnergo” з 1 січня 2006 року є ексклюзивним постачальником імпортного (російського і середньоазіатського) газу в Україну. У даний час компанія поставляє газ у країну по $95.

“RosUkrEnergo” продає газ в Україні тільки “УкрГаз-Енерго”, 50% акцій якого належить трейдеру.

“Укргаз-Енерго” створено в лютому 2006 року на виконання угоди про врегулювання відносин у газовій сфері між НАК “Нафтогаз України”, російським ВАТ “Газпром” і RosUkrEnergo від 4 січня 2006 року.

50% акцій ЗАТ належить “Нафтогазу України”.

Від “Аратти”: отже, як слід розуміти, газпромівський оператор “RosUkrEnergo” відтепер не продаватиме газ державній НАК “Нафтогаз України”, а черговому посереднику “Укргаз-Енерго”, тим самим остаточно скоротивши вплив української держави на її внутрішній ринок на половину. Водночас, через посередництво означеної структури, очевидно, відбуватиметься експансія у напрямку поступової зміни власника ГТС України. Тим паче, що “RosUkrEnergo” й не приховувало намірів, через свою частку у “Укргаз-Енерго”, придбати у власність майно “Облгазів”, тобто регіональних трубопровідних розподільчих мереж. Виникає питання: наскільки означена політика сучасного уряду відповідає інтересам держави та її громадян?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.