На дворі давно ХХІ століття, а українські попи заробляють гроші на високопосадових лохах-“буратінах”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.12.2010 07:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12521

Основні клієнти борців з нечистими силами в Україні - це одержимі високопосадовці, бізнесмени та навіть люди у погонах. Найбільший “оборот” - в Почаївській лаврі (УПЦ МП).

"Екзорцизм" чи "вигнання бісів" стає суттєвою статтею доходів українських церков. Найпопулярніші антидиявольські служби проходять у храмах і соборах Києва, Донецька, Сум, Одеси, Тернопільської, Львівської, Полтавської та Чернівецької областей, повідомляє ТСН.ua.

Задіяні в цьому священики всіх конфесій.

Поза конкуренцією - старовинна Почаївська лавра біля Тернополя, яка є одним з найвідоміших центрів "опору лукавому", виявили журналісту проекту "Гроші". Панотці зізнаються: основні клієнти борців з нечистими силами - це одержимі високопосадовці, бізнесмени та навіть люди у погонах.

У деяких церквах звільнення від сатани нічого не вартує – принаймні, офіційно, але ще ніхто не відміняв пожертви. У інших гроші за молитви проти диявола беруть не криючись. Наприклад, в церкві Пресвятої Богородиці в Бортничах за кожен сеанс треба платити по 35 гривень.

Заробляють і на продажу відео-молитв проти нечистого, самовчителях та піратських копіях голлівудських трилерів про боротьбу з дияволом.

"Екзорцизм чи вичитка в сьогоднішньому вигляді як є в Україні - це один з видів бізнесу незалежно від того, свідомо це роблять учасники процесу чи ні", - переконаний соціальний психолог Олег Покальчук.

Адже в Україні, де кожний третій п'є заспокійливе (а кожний третій чиновник має липовий диплом про вищу освіту, а один з Президентів гармотно говорити і писати не вміє - прим. “Аратти”), дуже легко списати стреси та нервові зриви на витівки чортів, джинів і тролів. Та вимагати шалену платню за їх вигнання.

"Екзорцизм стає дуже популярним, бо завжди дуже легко перекласти відповідальність за те, що стається з тобою, на духів, демонів, джинів, тролів і так далі", - пояснив Покальчук.

Як наслідок – у бізнесі на людських слабостях страшенна конкуренція. Інтернет забитий оголошеннями прозорливих, які виженуть диявола з кожного, хто має гроші. Ритуал вартує від 120 гривень, при цьому для "повного позбавлення від диявола" потрібно приходити на цю магічну процедуру 18 разів: тобто віддати щонайменше 2160 гривень.

Від “Аратти”. Подібне явище вказує на цікавий факт: який насправді рівень освіти та освіченості мають українські високопосадовці, що за статусом повинні утримувати за плечима бодай один вищий навчальний заклад, а не куплений диплом про "верхню освіту". Хоча казку Олексія Толстого "Пригоди Буратіно" та роман Ільфа і Петрова "Дванадцять стільців" вивчають ще в школі. А ще один німецький письменник - Фрідріх фон Гарденберг, більш відомий під псевдонімом Новаліс, що в молоді роки досконало вивчав теологію, говорив так: «Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушає болі замість того, щоб додати силу». То ж чого можна чекати в державі від малограмотних, затурканих попівським дурманом "керманичів", які перебувають під потужним впливом церковних "лоховодів"-мракобісів?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.