Створено сайт для розрахунку наслідків від падіння на Землю метеоритів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.12.2010 05:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12522

Астрономи створили сайт Impact: Earth!, який дозволяє розраховувати наслідки від падіння на Землі метеоритів.

Скріншот Impact: Earth!

Користувачі можуть самостійно задавати деякі параметри падаючих на планету небесних тіл - зокрема, діаметр метеорита і його щільність, а також швидкість руху і кут, під яким він входить в атмосферу, повідомляє Lenta.ru.

Ресурс Impact: Earth! видає інформацію про потужність вибуху, силу виникаючих цунамі і землетрусів, діаметр кратера, що залишається від удару, та інше.

За словами розробників сайту, точність проведених на ньому розрахунків достатня для того, щоб ресурс могли застосовувати професійні користувачі (наприклад, вчені чи військові), а простий інтерфейс дозволяє працювати з ресурсом практично всім, хто цікавиться.

Метеорити зіштовхуюються із Землею досить часто, проте велика частина з них згорає в атмосфері. Тим не менше, кілька разів в історії планети на її поверхню падало кілька великих небесних тіл. За однією з популярних в науці гіпотез, саме падіння метеорита призвело до вимирання динозаврів і багатьох інших видів живих істот. Крім того, деякі фахівці дотримуються думки, що саме метеорити могли занести на Землю необхідні для виникнення життя молекули.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.