Тимошенко сьогодні заарештують?

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 20.12.2010 10:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12523

Переслідування генпрокуратурою Юлії Тимошенко має на меті усунути її як політичного конкурента від підготовки до нових парламентських виборів.

Таку думку Deutsche Welle висловив політолог Олександр Палій.

Попри непереконливість висунутих звинувачень не можна відкидати можливості арешту Юлії Тимошенко вже в понеділок, під час допиту в генпрокуратурі, сказав Deutsche Welle кандидат політичних наук Олександр Палій.

Унаслідок такого арешту рейтинг лідерки опозиції може зрости, але влада вже не раз демонструвала своє небажання рахуватися зі суспільною думкою, додав експерт: "Бажання помсти, бажання показати, які вони сильні, бажання налякати суспільство може спровокувати дуже ірраціональні рішення. До останнього часу таких безглуздостей було більше, ніж досить".

Вибори не за горами?

Палій вважає, що можливість призначення нових парламентських виборів на весну наступного року має "дуже високу імовірність", оскільки команда Януковича прагне використати ці вибори для зміцнення своїх позицій. Допоки рейтинг Президента, що невпинно знижується, не досяг катастрофічно низьких позицій, оточення Януковича хоче використати досвід фальсифікації місцевих виборів на виборах парламентських, щоби забезпечити собі кілька років політичної стабільності. І тут Тимошенко є головним конкурентом, якого прагнуть позбавити участі у виборах, зауважує Палій.

Росія, на думку експерта, не буде рятувати Тимошенко, оскільки "Москва звикла мати справу з чинною владою і потурати всім її інстинктам, які віддаляють України від Європи". Дипломатична критика переслідувань Тимошенко з боку євроструктур, на думку політолога, залишається в Києві без уваги.

Палій згідний з тим, що нинішня влада розуміє лише мову ультиматумів і не сприймає звичної для європейців мови знаків та сигналів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.