ГПУ “шиє справу” Тимошенко за своєчасну виплату пенсії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.12.2010 19:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12536

Генеральна прокуратура України змінила статус для лідера партії «Батьківщина», екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко із підозрюваної на обвинувачувану та застосувала проти неї підписку про невиїзд як міру запобіжного заходу.

Тимошенко з підозрюваної стала обвинуваченою

Як повідомляє УНІАН, про це Тимошенко повідомила сьогодні журналістам після чергового допиту в Генпрокуратурі.

«Я отримала постанову при притягнення в якості обвинуваченого, порушили кримінальну справу», - сказала Юлія Тимошенко.

За її словами, у постанові, зокрема, йдеться, що «Тимошенко Ю.В., діючи умисно, з особистих інтересів, вирішила одноосібно прийняти рішення щодо використання частини коштів, які надійшли від продажу квот на викиди парникових газів та мали цільове призначення на покриття видатків державного бюджету України з виплати пенсій».

«Все це дійсно нагадує абсурд. Таким чином, Президент України розправляється зі своїм головним конкурентом», - додала вона.

Лідер партії «Батьківщина» вкотре наголосила, що не порушувала закон під час своєї діяльності на посаді прем’єр-міністра України. «Я виплачувала пенсії людям, але це за законом України не є злочином», - зазначила Ю.Тимошенко.

Водночас екс-прем’єр не змогла повідомити дату наступного її виклику до прокуратури. «Я думаю, що ми й надалі будемо очікувати запрошень на допити», - припустила вона.

Як йдеться в постанові, старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України, старший радник юстиції Горбатюк С.В. встановив, що «зібраними у кримінальній справі доказами Тимошенко Юлія Володимирівна, 27.11.1960 р. н., достатньо повно викривається в тому, що вона, перебуваючи на посаді прем’єр-міністра України, вчинила у липні 2009 року перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки…».

Як вже повідомлялось, 15 грудня 2010 року Генеральна прокуратура заявила про порушення кримінальної справи стосовно Ю.Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, одержаних Україною в рамках Кіотського протоколу.

Постанова про притягнення Ю.В.Тимошенко в якості обвинуваченої від 20 грудня 2010 року



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.