Луценко не може ознайомитися з кримінальною справою на себе

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.12.2010 12:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12543

Екс-міністр внутрішніх справ, лідер Народної самооборони Юрій Луценко заявив, що "регулярно з’являється" в Генеральній прокуратурі України після висунення йому звинувачень, а слідчі не змогли надати йому матеріали справи в повному обсязі.

"Я регулярно з'являюся в слідчому управлінні Генеральної прокуратури, в тому числі і після висунення мені звинувачення 13 грудня. Інша справа, що до кінця минулого тижня 11 слідчих в особливо важливих справах так і не змогли надати прошиту й укомплектовану кримінальну справу, про що було складено заяву 16 грудня мною і моїм адвокатом", - заявив Луценко у відповідь на повідомлення Генпрокуратури про його відмову знайомитися з матеріалами справи у слідчого, повідомила сьогодні Народна самооборона.

За його словами, слідчому особисто повідомили про неможливість ознайомлення з матеріалами справи 20 грудня через участь адвоката Луценка в іншій кримінальній справі - екс-міністра економіки Богдана Данилишина.

Екс-глава МВС стверджує, що поспішність заяв Генпрокуратури свідчить про намір "нехай і незаконно, але провести до нового року ознайомлення з 24 томами творчості слідчих, також в "темпі польки" за 2 місяці провести суд, щоб встигнути засудити політика для недопущення його участі у виборах до Верховної Ради України".

"Як писав легендарний Булгаков - "вітаю вас, збрехавши", панове з прес-служби Генпрокуратури", - іронізує Луценко.

Нагадаємо, Генпрокуратура завершила досудове слідство за обвинуваченням Ю. Луценка та його водія Л. Приступлюка в розтраті бюджетних коштів. Екс-міністру висунули звинувачення за ч.5 ст.191 (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст.365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Генпрокуратура інкримінує Луценкові привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Йдеться про нарахування зайвих 40 тисяч гривень пенсії водієві екс-міністра. Луценко перебуває на підписці про невиїзд.

20 грудня прес-служба Генпрокуратури повідомила про те, що після завершення досудового слідства Луценко так і розпочав ознайомлення з матеріалами справи. Генпрокуратура запропонувала йому негайно розпочати ознайомлення з цими матеріалами, в іншому випадку йому буде змінено запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.