За традицією споконвічної дружби. Московські чекісти знайшли антиросійську літературу в українській бібліотеці

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.12.2010 17:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12551

Співробітники правоохоронних органів виявили під час обшуку в Бібліотеці української літератури у Москві кілька книг, які можна віднести до екстремістських.

Про це повідомили в прес-службі ГУ МВС Росії у вівторок.

"Зараз співробітники ГУ МВС Росії по Центральному федеральному округу проводять обшуки в державному закладі культури Москви Бібліотека української літератури, пов'язані з раніше порушеною кримінальною справою за статтею 282 (збудження ненависті або ворожнечі). Вже виявлена література, яку можна віднести до екстремістської", - сказали в прес-службі.

"Нещодавно було встановлено, що серед відвідувачів бібліотеки поширюється література з елементами екстремізму. За висновком психолого-лінгвістичної експертизи, проведеної в інституті мовознавства, дані матеріали, поширювані в бібліотеці, може бути використано як засоби пропагандистського впливу, оскільки вони мають антиросійську і антиросійську спрямованість", - сказали в МВС.

Зокрема, за їхніми словами, в бібліотеці поширювалася газета "Нацiя i держава", а також видання "Хай ненавидять, або любили", до видання якого може мати відношення українська націоналістична організація УНА-УНСО.

Від “Аратти”: Як бачимо, провокацію можна побачити незброєнним оком. Бо московські чекісти не надто утруднюють себе вивченням інформації з України.

Якби було б інакше, то вони напевно знали, що в Україні такої організації як УНА-УНСО вже давно практично не існує. Її фактично знищили ще за часів Кучми, точніше, акції "Україна без Кучми".

Проте, як бачимо у Москві, точніше у головах московських чекістів, ще вештає привид УНСО, що ми й побачили сьогодні. А до того, російські спецслужби веселили своїми фантазіями навколишній світ через рік після війни з Грузією. Нагадаємо, тоді доблесні чекісти так само знайшли привид унсовців-найманців у лавах грузинів.

І ми абсолютно не здивуємося, якщо за безладами "фанів" у Москві пильне чекістське око розгледить привид легендарних унсовців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.