Венеціанська комісія сумнівається у легітимності Януковича

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 21.12.2010 20:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12554

Венеціанська комісія піддала сумніву легітимність президента Віктора Януковича.

Про це йдеться у висновку Венеціанської комісії "Про конституційну ситуацію в Україні", неофіційний переклад якого опублікував "Главком".

"На думку комісії, народ обирав президента на виконання одних повноважень, а він, вже будучи на посаді, значно розширив свою владу через рішення Конституційного суду", - наголошується в повідомленні.

Зокрема, в рішенні Венеціанської комісії говориться: "Відновлення за рішенням Конституційного суду варіанту Конституції 1996 року ставить питання про легітимність дій у минулому, оскільки інституції України працювали протягом кількох років на основі конституційних норм, пізніше визнаних неконституційними".

"Це також ставить питання легітимності щодо чинних державних інституцій, оскільки і президент, і парламент були обрані відповідно до конституційних норм, які більше не визнаються дійсними", - вважають в комісії.

"Президент, після цього рішення, має набагато більше повноважень, ніж могли передбачити виборці, коли він обирався. Діяльність основних державних органів у даний час базується на основі правил, змінених судом, а не на правилах, змінених Верховною Радою як демократичним легітимним органом", - цитує рішення видання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.