Після інформації заступника Пшонки, обурена опозиція покинула залу засідань

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 22.12.2010 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12561

Депутати від БЮТ і НУ-НС знову залишили залу засідань. Це сталося після звіту заступника генпрокурора Євгена Блажівського, яким бютівці залишились незадоволеними.

22 грудня генпрокурор Віктор Пшонка мав звітувати щодо оцінки Генпрокуратурою бійки між депутатами, проте замість себе направив до парламенту заступника, викликавши хвилю обурення в опозиції.

Блажівський під час виступу перед нардепами запевнив, що Генпрокуратура тримає на контролі справу щодо подій у Верховній раді 16 грудня. Виступ заступника глави ГПУ БЮТ зустрів вигуками: "Брехня!", "Ти – брехун!", "Він бреше!".

Після виступу Блажівського опозиціонери залишили свої місця й пішли з Ради. Як пояснив бютівець Володимир Бондаренко, "жорстоке садистське побиття народних депутатів перетворюється, дякуючи прокуратурі, на бійку, де невідомо хто винен".

Пізніше віце-спікер Микола Томенко заявив, що БЮТ кожного дня збиратиметься і вирішуватиме, чи брати участь у конкретному пленарному засіданні.

"Ми будемо координувати свої дії і будемо визначати як діяти. Очевидно, що кожен день ми будемо починати з інформування про ситуацію, яка склалася, бо передбачити у цій країні нічого неможливо, може сьогодні когось посадять, може завтра", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.