Хто з’їв левову частку на утримання тварин? Столичний зоопарк упіймали на банальних махінаціях на небанальну суму

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 22.12.2010 14:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12562

Контрольно-ревізійне управління Києва виявило у КП "Київський зоопарк" порушень фінансової дисципліни на 328,2 мільйона гривень.

Такими є результати ревізії фінансово-господарської діяльності зоопарку за період з 1 червня 2009 по 1 жовтня 2010 року, повідомляє прес-служба КРУ.

Зокрема, за даними КРУ, під час інвентаризації недорахувались 131 тварини обліковою вартістю 2,25 тисячі гривень та знайшли "зайвих" 99 тварин на суму 16,9 тисячі гривень.

Через те, що деякі тварини відповідно до їх вікової категорії обліковувалися на інших субрахунках, ніж того вимагала відповідна інструкція, це дозволило продавати тварини без дозволу органу вищого рівня.

Відтак, зоопарк передав фізичній особі-підприємцю для подальшого перенаправлення до Харківської обласної асоціації благодійних організацій БО "Дитинство" 12 макак резус на загальну суму 12 тисяч гривень. Однак під час зустрічної звірки у цій організації макак не виявили, а гроші зоопарку так і не повернули.

Цей же підприємець взяв у зоопарку 50% завдаток у сумі 79,8 тисячі гривень за купівлю шимпанзе. Однак тварина під час карантину загинула, а зоопарку таким чином було нанесено збитків на вказану суму.

Крім того, зоопарк примудрився витратити на лікування цього ж таки шимпанзе вже після його смерті 1,85 тисячі гривень.

Аналогічна ситуація трапилася і з гієнами. За поставку 2 плямистих гієн зоопарк заплатив згаданому раніш постачальнику-підприємцю 36,4 тисячі гривень, однак тварин так і не отримав.

Крім того, значні порушення було виявлено під час списання продуктів харчування (на 33 тисячі гривень) та через відсутність належного обліку за квитками та неякісну організацію їх реалізації.

Зокрема, ревізори виявили, що понад 15 тисяч квитків були продані по 20 гривень, хоча їх повна вартість сягала 25 гривень. Таким чином, до каси зоопарку не надійшло 75,1 тисячі гривень.

Окрім того, у головного бухгалтера працівники КРУ недонарахувалися 100 квитків на 2,5 тисячі гривень.

Низку порушень виявлено і під час оплати зоопарком комунальних послуг.

Протягом ревізійного періоду зоопарк оплатив 21,84 тисячі гривень за спожиті сторонніми організаціями комунальні послуги та зайво оплатив 186,49 тисячі гривень за компослуги з постачання холодної води і водовідведення.

Також керівництво зоопарку виплачувало зарплати та відпускні "мертвим душам" - людям, які не працювали.

Також ревізори виявили у двох матеріально-відповідальних осіб нестачу вольєрів для фазанів, ему та павлінів загальною вартістю 378,27 тисячі гривень.

За результатами ревізії складено 7 протоколів про адміністративне правопорушення. Матеріали ревізії направлено до СБУ в Києві та МВС у Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.