Луценко каже, що не вміє читати, те чого йому не дають

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.12.2010 16:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12566

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сьогодні в чергове відвідав Головне слідче управління Генеральної прокуратури із метою почати ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, але слідчі матеріали кримінальної справи йому так і не надали.

За словами лідера «НС», хоча слідство вже офіційно завершено і слідчий виніс відповідну постанову, слідство надало йому тільки перший том із 23, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

«Я прочитав 130 сторінок із першого тому. Це пояснюється тим, що слідство не дозволяє фотографувати документи і ми їх переписуємо. Крім того, слідство так і не наддало нам 23 томи підшитої кримінальної справи, що викликає підозри про підтасовки справи заднім числом», - зауважив екс-міністр.

«Генпрокуратура погрожує мене арештувати, якщо я не почну читати те, що мені не дають. Я вчора і сьогодні був тут, і питаю: «Дайте мені цих 23 томи, а не погрожуйте посадкою!». Вони не можуть мені їх дати! Зараз прокуратура вимагає від мене прочитати те, чого в них немає», — сказав він.

На думку Луценка, це може означати, що навколо цієї кримінальної справи відбуваються махінації, коли слідчі заднім числом збирають вигідні їм покази і, можливо, тиснуть на тих людей, які не оговорили свого міністра. Він наголосив, що згідно законодавства, після завершення слідства жодні слідчі дії вже відбуватися не можуть.

Екс-міністру МВС це нагадало махінації Генпрокуратури під час розгляду в Печерському суді його скарги на постанову про порушення кримінальної справи: тоді прокуратура не надавала суду матеріали, на підставі яких була порушена справа, аж до закінчення слідства, чим позбавила його права на судовий захист. «Я сьогодні погортав перший том і зрозумів, чому: крім однієї людини, яка сказала, що «можливо, ця вказівка надходила від міністра», інших доказів на момент пред’явлення мені звинувачень слідство не мало», — заявив лідер «Народної самооборони».

«Фантазія Генпрокуратури безмежна: документи, які я бачив, викликають іноді сміх. Перепрошую, але читати у томах кримінальної справи форуми «Української правди»… Що ще можуть приєднати до цієї справи слідчі? Чесно кажучи, у мене фантазії не вистачає», — зауважив політик.

На думку Луценка, його кримінальна справа, а також справа проти Юлії Тимошенко — це виключно політична помста і відволікання уваги суспільства від сьогоднішнього розкрадання держави, які влаштувала Партія регіонів.

«Я думаю, що це театр абсурду, який носить виключно політичне забарвлення для того, щоб відволікти увагу людей від катастрофічного стану соціальної та економічної ситуації в Україні, а також від всіх відомих прикладів розкрадання державного бюджету, які достатньо ударними темпами реалізовує сьогоднішня влада», — резюмував лідер «НС».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.