До білоруської буцегарні потрапив українець

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 22.12.2010 16:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12567

У Мінську 19 грудня за участь в несанкціонованій акції опозиції був затриманий громадянин України, мешканець Дніпропетровська 1954 року народження.

Білоруські міліцаї вантажать затриманого демонстранта

Про це 22 грудня повідомив посол Білорусі в Україні Валентин Величко.

"У Білорусі законодавство однакове для всіх - і для білоруських, і для іноземних громадян, якщо вони чинять протиправні дії", - сказав Величко.

За його словами, за участь в несанкціонованій акції 19 грудня також було затримано вісім громадян Російської Федерації, а також по одному громадянину Литви і Естонії.

Нагадаємо, 19 грудня в Білорусі відбулися президентські вибори, на яких, за даними Центральної виборчої комісії країни, переміг чинний президент Олександр Лукашенко, отримавши близько 80% голосів.

При цьому, за даними ЦВК Білорусі, близько 20% виборців проголосували достроково. Між тим кандидати в президенти Андрій Санніков і Володимир Некляєв заявили, що дострокове голосування стало одним з механізмів фальсифікації результатів виборів, оскільки влада за допомогою адміністративного ресурсу змушувала трудові колективи і студентів приймати участь у достроковому голосуванні.

Ввечері 19 грудня міліція жорстоко придушила акції протесту опозиції, заарештувавши більше 600 людей, зокрема сімох опозиційних кандидатів у президенти, троє з яких - Володимир


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.