Путін: Росія готова обмежити Україну від зовнішнього втручання. Чи не на власному досвіді?

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 25.10.2006 16:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1257

Росія готова, у разі звернення України, захистити її від втручання ззовні у внутрішньоукраїнські справи, заявив Президент РФ Володимир Путін, відповідаючи під час “прямої лінії” на запитання про ситуацію в Криму.

“Якщо українське керівництво вважатиме можливим звернутися до нас за допомогою, ми будемо готові, не занурюючись в ці проблеми, не втягуючи Росію у вирішення проблем подібного роду, сприяти нашому найближчому сусіду, без жодного перебільшення, братської республіки України, для того, щоб захистити її, якщо в когось виникне така спокуса, втручатися у внутрішні справи України із сторони. Дати можливість українському керівництву і народу самостійно вирішувати ці проблеми”, - сказав Президент РФ, відповідаючи на запитання, чи може Росія посприяти у вирішенні проблеми кримських татар, передає РІА “Новості”.

Путін відзначив, що проблема кримських татар - дуже чутливе питання, а Росія є багатонаціональною державою з своєю тисячолітньою культурою вирішення міжетнічних проблем. “Сьогодні потрібно виходити з реалій, які склалися. Крим - це частина України, і ми не можемо втручатися у внутрішні справи іншої країни”, - сказав Президент РФ.

При цьому він відзначив, що Росії небайдужі події, які відбуваються в Криму.

Від “Аратти”: ми від себе, як частинки українського громадянства, красно дякуємо панові Путіну за неабияку турботу. Проте вельми бажали б побачити на власні очі, як пан Президент РФ, на особистому прикладі, припинить зазначене втручання у внутрішні справи України і, врешті, усвідомить, що це - не губернія Московії, а суверенна держава. А відтак, на нашу сіру думку, не пасує Президентові однієї держави влаштовувати “гарячі лінії” із громадянами іншої та при тому, коментувати їхні внутрішні проблеми чи повчати їх, як жити у власному домі. По тому, ми залишаємося у стані крайнього здивування: невже отой, типу діалог, із нерозумними українцями, які “випадково опинилися в громадянстві України”, був останнім. Бо віднині, якщо він відповідає за свої слова, то має показати їхню вагу на власному прикладі. І користуючись благами цивілізації кожен громадянин України може приєднатися до нас і особисто попрохати Володимира Путіна облишити Україну в спокої.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.