Львів’яни передали Путіну таблетку від склерозу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.12.2010 00:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12571

22 грудня перед Генеральним консульством РФ у Львові відбувся мітинг на знак протесту проти заяви керівника російського уряду Володимира Путіна, якою він знівелював внесок України та українського народу в перемогу у Другій світовій війні.

Мітингувальники попросили Генерального консула Російської Федерації у Львові Євгена Гузєєва передати Путіну велику таблетку від склерозу

Близько сотні представників політичних партій та громадських організацій, що зібралися перед стінами консульства, вимагали відставки або публічного вибачення прем’єр-міністра РФ Володимира Путіна перед Україною, повідомляє ЗІК.

За словами представника громадянського руху «Відсіч» Маркіяна Луціва, такі заяви російського прем’єр-міністра відводять українців від можливості отримувати компенсації за участь у військових діях та злочини комунізму під час Другої світової війни.

Голова Львівської обласної організації «Громадянська позиція», Олег Мацех зазначив, що українці завжди глибоко поважали усіх учасників війни, та назвав заяви пана Путіна такими, що свідчать про незнання ним історії. Щоб російський прем’єр-міністр не забував історію, .

22 грудня 2010 р. Мітинг львів’ян на знак протесту проти заяви керівника російського уряду Володимира Путіна, про внесок українського народу в перемогу у Другій світовій війні

У мітингу також взяли участь представники «Нашої України», «Фронту змін», «Свободи». За словами організаторів, схожі акції протесту під гаслом: «Відставка – найкращі ліки для покращення історичної пам’яті» відбудуться перед усіма генеральними консульствами Російської Федерації на території України.

Нагадаємо, 16 грудня під час спілкування з росіянами в прямому ефірі Володимир Путін заявив, що Росія перемогла б у Великій Вітчизняній війні, навіть якщо б Україна не входила до складу Радянського Союзу.

Він також зазначив, що статистика часів Другої світової війни показує, що найбільших втрат зазнала саме РСФСР – більше 70%.

«Це означає, що війна виграна, не хочу нікого ображати, за рахунок індустріальних ресурсів РФ. Це історичний факт, це все в документах», – заявив Путін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.