У Києві даішники застосували силу проти водія, який вимагав показати посвідчення (відео)

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.12.2010 18:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12581

Сьогодні вранці, 23 грудня, в Києві співробітники ДАІ витягнули з автомобіля водія за прохання показати службове посвідчення.

Водія витягнули з авто за прохання показати посвідчення

Про це з посиланням на громадську правозахисну організацію “Дорожній контроль”, повідомляє Кореспондент.net .

Як повідомили в організації, зупинивши автомобіль на перехресті в житловому масиві Оболонь, один з інспекторів підійшов до водія і зажадав показати документи. Водій попросив даішника показати службове посвідчення.

Інспектор пред'явив посвідчення, однак після цього його напарник підійшов до автомобіля, відкрив замок, і з нецензурною лайкою почав витягати активіста “Дорожнього контролю” з автомобіля.

У повідомленні “Дорожнього контролю” зазначається, що після отримання водійських прав, даїшник зажадав від водія поїхати до лікаря-нарколога, при цьому не запропонував пройти тест на вживання алкоголю, а також не склавши адмінпротокол і направлення до лікарны.

"Оскільки після того, як даішник безпідставно застосував фізичну силу, він скоїв кримінальний злочин. І тепер йому потрібно обґрунтувати застосування такої сили, зробивши водія п'яним. Як правило, водія без жодних документів везуть на вул.Сім'ї Хохлових 5, де "свій" лікар природно робить "потрібне" заключення. А якщо водій не хоче таким чином їхати до лікаря, йому пишуть протокол "за відмову", де розписуються два "свідка", - йдеться в повідомленні.

Після цього, водії пишуть заяву про злочин, а прокуратура відмовляє в порушенні кримінальної справи посилаючись на те, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння. "Це класична тактика роботи даішників - спочатку побити людину, а потім заднім числом пришити йому ст. 130, щоб потім він не зміг нічого довести", - зазначили в організації.

При цьому, як тільки водій вирішив викликати наряд міліції, даішники відразу ж повернули документи і стали повністю заперечувати факт того, що витягали автомобіліста з машини. Більше того, інспектори відмовилися провести процедуру огляду з алкотестером, про який відразу не повідомили, зажадавши поїхати до лікарні.

“Дорожній контроль” повідомив, що сьогодні буде написано заяву про злочин. Організація буде домагатися порушення кримінальної справи проти інспекторів ДАІ.

На щастя автовласника, його автомобіль обладнаний відеорегістратором і вся пригода зафіксована на камеру.

Раніше громадська організація “Дорожній контроль” подала позов до Окружного адміністративного суду Києва, в якому просить суд заборонити співробітникам ДАІ проводити незаконні огляди водіїв на наявність алкоголю в крові.

Як ми повідомляли раніше, на минулому тижні водій загинув через патруль ДАІ, вимушено перебігаючи дорогу після складання протоколу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.