Україна для людей. В Одеській області зростуть ціни на хліб

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.12.2010 10:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12586

В Одеській області піднімуться ціни на хліб, повідомив під час прес-конференції журналістам у четвер голова Одеської обладміністрації Едуард Матвійчук.

За його словами, майбутнє підвищення цін пов'язане з тим, що 25 грудня закінчується термін договору між Одеською обладміністрацією і Куліндорівським комбінат хлібопродуктів, згідно з яким ВАТ Одеський коровай (реалізує хлібобулочну продукцію в усіх районах Одеської області) отримало 13,5 тис. тонн борошна за пільговими цінами.

"25 грудня закінчується термін дії договору, завдяки якому Одеська обласна державна адміністрація утримувала ціни на хліб і хлібобулочні вироби... Після того, як договір втратить свою силу, ціна на хліб може підвищиться. Але максимум на 20 копійок", - пояснив Матвійчук.

Як повідомлялося раніше, останнє підвищення цін на хліб було зафіксовано в Одеській області в серпні поточного року. Зростання цін на хліб з борошна вищого сорту відзначене у місті Южному Одеської області, Любашівському, Ренійському, Ширяївському, Красноокнянському та Котовському районах області.

На хліб з борошна 1-го сорту підвищення цін відбулося в Ширяєвському, Фрунзенському, Красноокнянському районах і місті Южному.

Для того, щоб утримати ціни на хліб, Одеська обладміністрація через Куліндорівський комбінат хлібопродуктів мобілізувала 13,5 тис. тонн борошна для продажу підприємству ВАТ Одеський коровай. З бюджету Одеської області на ці цілі було виділено понад 3 млн грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.