Президент Ющенко поговорив із урядовцями про трубу

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.10.2006 20:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1260

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із віце-прем’єр-міністром України Андрієм Клюєвим, міністром палива та енергетики України Віктором Бойком та керівництвом НАК “Нафтогаз України”.

На зустрічі йшлося про ситуацію з підписанням Україною газових контрактів на 2006-2007 рр, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України вважає за необхідне підписання двостороннього міжурядового протоколу між Україною та Російською Федерацією, як того вимагає відповідна міждержавна угода.

Під час зустрічі Глава держави порушив питання щодо ролі ВАТ “Газпром” у постачанні газу та про те, який саме газ надходитиме до України у 2007 році, а також про порядок обрахунку транзитної ставки для “Газпрому”.

В. Ющенко вважає, що ціна на газ та газові відносини ніяким чином не можуть бути пов’язані з будь-якими геополітичними питаннями, як, наприклад, вступ до НАТО чи до СОТ.

Президент вказує на необхідність створення газотранспортного консорціуму, але, на його думку, такий консорціум може створюватися виключно на прозорих умовах за участю Європейського Союзу, України та Російської Федерації.

Також на зустрічі Глава держави відзначив необхідність розгляду питання щодо поставки енергоносіїв та порядку ціноутворення як на самі енергоносії, так і на послуги із транзиту таких енергоносіїв у рамках СНД та ЄЕП.

Зустріч відбулася сьогодні у аеропорту “Бориспіль” перед відльотом Президента з офіційним візитом до Фінляндії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.