Після тривалої паузи. ГПУ наполягає на законності затримання Луценка

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 27.12.2010 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12604

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко затриманий у зв’язку з його небажанням знайомитися з матеріалами досудового слідства у справі про зловживання судовим становищем.

Про це заявив керівник прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко.

"Луценко затриманий за підозрою у скоєнні злочину. Це обвинувачення йому було пред'явлене 13 грудня і тоді ж йому було запропоновано розпочати ознайомлення з матеріалами кримінальної справи... Юрій Віталійович до сьогодні уникав виконання вимог цієї статті", - наголосив Бойченко і додав, що Луценка було попереджено, що в разі уникання від ознайомлення зі справою йому буде змінено запобіжний захід.

Бойченко також додав, що у понеділок слідчий в особливо важливих справах звернувся до Печерського райсуду, щоб змінити Луценку запобіжний захід на тримання під вартою.

Якщо суд обере запобіжний захід Луценку у вигляді взяття під варту терміном на 2 місяці, на чому наполягає слідчий, то Луценко, на думку Бойченка, "швидше буде ознайомлюватися з матеріалами досудового слідства".

Бойченко спростовує слова Луценка про те, що йому надали не всі матеріали справи: "Це неправда. Йому пред'явлені матеріали кримінальної справи із повним описом всіх томів. Він почав фотографувати, що заборонено, йому не дозволили це зробити. Він проігнорував. Повернувся і пішов".

Бойченко потім додав, що Луценко ознайомлювався з матеріалами справи "по одній-дві сторінці за раз, тобто він навмисне затягував ознайомлення".

Він також повідомив, що проти Луценка порушено ще одну кримінальну справу, однак Бойченко не коментував деталі, заявивши, що зараз відбуваються першочергові слідчі дії. І тому їх не можна оприлюднювати.

Керівник прес-служби не вбачає нічого незвичайного, що Луценка затримали в неділю за допомогою бійців "Альфи": "Я не знаю - я не був там, але яка різниця - в неділю, чи в понеділок. Він обвинувачений у скоєнні тяжких злочинів. Це питання до "Альфи", а не до мене, можливо вони вважають, що потрібно було 11 бійців "Альфи".

У свою чергу народний депутат від "Народної самооборони" Юрій Гримчак заявив, що ні Луценко, ні адвокат не мають офіційної інформації про деталі висунення йому ще одного обвинувачення.

Від “Аратти”: у нас є підстави для сумнівів у щирості ГПУ. Бо насправді, якби все було так, як заявляє прокуратура, ніщо не заважало затримати того ж Луценка сьогодні, коли він мав прибути для ознайомлення зі справою.

По-друге, чому, власне, було влаштоване шоу "вихідного дня", коли Луценка зааретовували десятки правоохоронців? Невже він міг чинити озброєний опір? Чи його, на вулиці Старонаводницькій, де мешкають виключно "білі люди", охороняла зграя головорізів?

Наразі, нам, як громадянам, кидається в очі явна неадекватність дій правоохоронців. І не можна не помітити в них не надто інтелектуальної спроби демонстрації сили. Демонстрації сили кому? Нам, платникам податків, за чий кошт уртимуються ті, хто ці безглузді шоу улаштовує?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.