Луценка взяли під варту на два місяці

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.12.2010 16:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12606

Печерський суд м. Києва взяв до уваги аргументацію ГПУ.

Близько 14.45 суддя Печерського суду М. Пілаєва оголосила вирок суду: «Задовольнити подання Генеральної прокуратури України про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на тримання під вартою», повідомила прес-служба «Народної самооборони».

Юрія Луценка вивели із зали суду під охороною.

Рішення суду може бути оскаржене в Апеляційному суді протягом трьох діб.

Сьогодні ж у Львові і Рівному відбулися акції протесту проти арешту лідера НС.

Наші діди і прадіди показали, що ми можемо подолати комуністів і нацистів, а тепер, при новій владі, нам треба подолати рецидивістів», - заявив 27 грудня під час пікету прокуратури Львівської області з вимогою звільнити екс-міністра МВС Юрія Луценка нардеп Володимир В’язівський.

Він наголосив, що з кожним днем протестувальників ставатиме все більше, бо «бандитська влада нас до цього змушує». Своєю чергою, «нашоукраїнець» Олесь Старовойт зазначив, що відтепер будь-які затримання чи арешти політичних діячів, представників молодіжних, громадських чи підприємницьких організацій, які могли співпрацювати з опозицією, будуть розглядати як політичні дії.

Своєю чергою заступник голови ЛОО «Народна самооборона» Віктор Савченко наголосив, що спочатку влада організувала підкупи «тушок», потім – допити лідерів опозиції, а далі, за його словами, взагалі буде знищення всієї опозиції.

Крім того, голова ЛОО «Громадянська позиція» Олег Мацах заявив, що дії влади нагадують події 90-х років, і що коли людину у чомусь підозрюють, то могли б для початку обмежитися підпискою про невиїзд.

Пікетувальники тримають транспаранти з написами «Досить переслідування опозиції», «Ні поверненню репресій», «Руки геть від Луценка», «Геть окупаційний режим». Окрім цього, пікетувальники скандують «Ганьба!» і вимагають припинити політичні репресії.

Пізніше активісти опозиційних політичних сил та громадських організацій провели міні-пікет під стінами Львівської ОДА.

Також на знак протесту проти переслідування лідерів опозицій вони прикріпили до дерев, які ростуть біля облдержадміністрації, плакати з написами «Репресіям стоп», «Не підкоримося», «Не здолаєте».

Громадський діяч Юрій Антоняк наголосив: «Ми протестуємо проти репресивної каральної політики, яку здійснює Янукович та уряд Азарова».

«Ми проти того, щоб громадян хапали на вулиці і демонстративно кидали у в’язниці», – сказав він.

Представники політичних партій Рівненщини звернулися до Генерального прокурора України із заявою з приводу неприпустимості політичних репресій в Україні:

«Ми, представники політичних партій Рівненщини, заявляємо про неприпустимість запровадження політичних репресій в Україні. Останні події, зокрема, вчорашній арешт Юрія Луценка, постійний тиск на представників опозиції, обмеження конституційних прав і свобод громадян, викликають глибоке занепокоєння у громадськості і політичних сил.

Показова вибірковість правоохоронних органів у застосуванні силових методів, невідповідність прийнятих заходів, публічне оголошення винуватості політиків, які звучать з вуст високопосадовців, ще раз доводить те, про що вже знає українське суспільство, і про що починає здогадуватися світова спільнота, а саме: в Україні розпочалися повномасштабні політичні репресії проти людей, які відстоюють власну громадянську позицію. Вперше це стало відчутно під час виборчої кампанії до місцевих органів влади на Рівненщині, а сьогодні існують всі передумови для того, щоб адміністративний ресурс, випробуваний владою на виборах, оперся на свавілля правоохоронців на місцях. Отож, вимагаємо негайного звільнення Юрія Луценка з-під варти і переведення розгляду всіх питань у прозоре і правове русло.

Виражаючи рішучий протест проти свавілля влади, ми закликаємо Генеральну прокуратуру, всі правоохоронні органи не бути заручниками у політиці реваншизму та попрання Конституції і законів України. Сили правоохоронців, які утримуються за рахунок платників податків, повинні спрямовувати свої зусилля винятково проти злочинців, а не політичних опонентів чинної влади!

Заява відкрита для підписання усіх політичних сил Рівненщини».

Заяву підписали за дорученням РОО «Народна самооборона»

депутат Рівненської обласної ради

Штурхецький С.

Голова виконавчого секретаріату РОО ВО «Батьківщина»

Богородицький В.

Голова РОО Української Народної Партії

Ніколіна С.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.