Тягнибок вважає, що репресії проти колишніх урядовців не мають нічого спільного з антикорупцією

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.12.2010 18:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12609

Тягнибок скептично ставиться до так званої боротьби влади з корупцією.

"Показове цькування екс-урядовців не має нічого спільного ні з боротьбою проти корупції, ні з наведенням порядку в державі. Без огляду на наявність чи відсутність в діях екс-урядовців кримінальних злочинів, брутальні затримання, обшуки, перманентні допити колишніх представників влади, які проводяться в стилі чекістських репресій 30-х років минулого століття, свідчать про безсилля влади і спроби відволікти увагу суспільства від провалів нинішньої урядової команди", - заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, повідомила прес-служба партії.

Також Тягнибок зазначив: "Замітаючи власні провали на політичному та соціально-економічному поприщі, влада влаштовувала позірні піар-акції на кшталт вибіркової "боротьби з корупцією".

Кримінальні переслідування представників попередньої влади стали трендом року, що минає. Але для кожної тверезомислячої людини ясно, що на ділі всі ці "розбори" не мають нічого спільного з боротьбою проти корупції. Це – всього лише війна компроматів, зведення рахунків і перерозподіл сфер впливу. Одні корупціонери, котрі дорвалися до влади, вибірково цькують інших, які її втратили. Складається враження, що це якась показова відповідь на так і не втілене гасло вчорашньої влади "Бандитам – тюрми!". Режим Януковича ніби волає: "Дивіться! Бандити – не ми! Бандити – вони!". Як кажуть: "Тримай злодія!" – кричить злодій. Бо проти жодного чиновника з нинішньої команди "борці з корупцією" чомусь нічого не накопали.

Невже ця злоякісна пухлина, яка добиває державу, раптом сама розсмокталася у нинішньої влади? І хтось вірить, що справжній наступ на корупцію можна вести з маєтку в Міжгір'ї? А тим часом, 21 грудня, голосами 263 нардепів остаточно скасовують антикорупційні закони, початок дії яких відкладали останні півтора роки... Ось вона – коаліція "борців проти корупції"! Між іншим, цього року, згідно рейтингу міжнародної організації "Транспаренсі Інтернешнел", за індексом сприйняття корупції Україна займає 134 місце зі 178 країн. Тобто – 44-та ззаду. Поряд із Гондурасом, Нігерією і Зімбабве. Тільки не треба себе тішити тим, що 2009 року Україна посідала ще ганебнішу 146 сходинку. Бо незначне цьогорічне покращення було пов'язане якраз із… торішніми антикорупційними законодавчими ініціативами. Тими, які так і не були втіленими і які щойно скасували "слуги народу".

Те, що відбувається зараз із екс-урядовцями – це як реалізація футбольного принципу – не забиваєш ти, забивають тобі. Потрібно було виконувати обіцянки Майдану і довести до логічного завершення справи проти кучмістських корупціонерів та фальсифікаторів виборів. Бандити не сіли в тюрми, а тепер вони запроторюють туди своїх опонентів".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.