Теорія еволюції Дарвіна потрапила під суд

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 25.10.2006 21:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1261

В Адміралтейському районному суді Санкт-Петербурга (РФ) 25 жовтня відбудеться перше слухання за позовом 15-літньої школярки Маші Шрайбер до Міністерства освіти РФ. Дівчинка вимагає заборонити викладання в школі теорії еволюції Дарвіна.

Маша Шрайбер, чиї інтереси в суді представляє батько, вважає, що нав’язування в школі дарвінізму порушує її права й ображає релігійні почуття, повідомляє “Новий Регіон”.

Антидарвінський позов було підготовлено ще в березні. Тоді його хотіли відправити в Москву за місцем реєстрації відповідача.

Пізніше з’ясувалося, що позивати прийдеться все-таки в Петербурзі, за місцем реєстрації позивача. Відповідачем на незвичайному процесі стане не тільки Міносвіти, але і відповідний комітет адміністрації Санкт-Петербурга.

В якості експертів погодилися виступити глава нейро-психофізіологічної лабораторії великого пітерського НДІ і представники Петербурзької єпархії. Вони підтримують школярку, яка минулої зими повернулася зі школи і повідомила батькам, що не вірить, начебто людина походить від мавпи, а в школі на цьому наполягають, не даючи ніяких альтернатив, не розповідаючи про теорії креаціонізму - теорії божественного походження Homo sapiens.

Батьки пішли до юристів і склали позов. А потім скликали журналістів. На прес-конференцію школярка Маша прийшла з в’язкою бананів пропонуючи з’їсти їх тим у залі, хто вважає, що його предки - мавпи.

За допомогою суду позивачі сподіваються усунути перегини в підручниках по біології для старших класів. Вони вимагають, щоб дарвінівське учення було скорочене, і, крім того, в посібники були додані розділи з релігійними доктринами походження людини.

Російський учений, лауреат Нобелівської премії по фізиці Віталій Гінзбург назвав позов пітерської старшокласниці обурливим.

У інтерв'ю він повідомив, що навіть в США, де віруючих більше, ніж в Росії, мова про те, щоб вносити корективи до підручників біології, не йде.

«Це просто обурливо, її (Машу Шрайбер – «НР») хтось намовив. Увесь світ визнає теорію Дарвіна, церковники вважають, що бог створив все за сім днів. Це явно вилазка церковників. У нас відбувається перекалізация. Наприклад, уведення слова божого в школі. Що не може не обурювати, - я завжди це говорив», – заявив учений.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.