Вчені назвали найкращий засіб від похмілля

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.12.2010 02:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12610

Група британських вчених з Королівського хімічного товариства дійшла висновку, що найкращим засобом від похмілля є мед.

Найкращим засобом від похмілля є мед

Вчені стверджують, що мед чудово виводить токсини з організму, не дивлячись на кількість випитого алкоголю, пише The Telegraph.

Основний активний інгредієнт - фруктоза. Саме вона дозволяє організму легше розщеплювати алкоголь на безпечні побічні продукти. Власне, причина неприємних відчуттів після непомірного вживання алкоголю полягає в тому, що спирт спочатку розщеплюється на токсичний ацетальдегід. Він, у свою чергу, за допомогою фруктози переводиться в оцтову кислоту, спалюється під час нормального процесу метаболізму, і переводиться в діоксид вуглецю, повітря, що видихається людиною.

А ось якщо вживати алкоголь з медом, у цей ланцюжок додається калій і натрій, що також сприяє більш швидкій переробці алкоголю.

"Мед зможе значним чином скоротити час похмілля", - стверджує доктор Емслі з Королівського хімічного товариства.

За його словами, перед вживанням алкоголю слід випивати склянку молока, що скорочує обсяг токсичних речовин в організмі. А звичайна вода сприятиме більш швидкому виведенню алкоголю з організму.

Нагадаємо, раніше вчені дійшли висновку, що насичення киснем алкогольних напоїв допомагає знизити похмілля після його вживання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.